Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.
Presedinte George Bush vorbeste de la Palatul CEC

Miercuri, 2 aprilie a.c., Palatul CEC a gazduit discursul Presedintelui Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, adresat poporului roman si rostit in preambulul lucrarilor Summit-ului NATO de la Bucuresti. Impreuna cu Presedintele Bush, au sosit si Prima Doamna Laura Bush si Secretarul de Stat, doamna Condoleezza Rice.

Discursul Presedintelui Bush a inceput cu un mesaj de apreciere si multumire fata de CEC pentru gazduirea evenimentului si s-a concentrat pe agenda Summit-ului, insa a cuprins si momente cu incarcatura emotionala pentru poporul roman. Liderul de la Casa Alba a punctat pozitia oficiala a SUA in raport cu problemele fierbinti ale Aliantei, precum decizia de extindere, misiunea din Afganistan sau necesitatea scutului antiracheta in Europa. Presedintele a apreciat contributia Romaniei la operatiunile si deciziile NATO si a omagiat curajul si sacrificiul militarilor romani.

La eveniment au participat circa 400 persoane din Romania si din intreaga lume: actuali sau fosti sefi de stat, prim ministri, ministri, Guvernatorul BNR, inalti functionari de stat, ambasadori, reprezentanti ai mass-media etc. O parte din personalul Bancii a fost, de asemenea, prezent.