Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.
CEC Bank Diploma ARB

Joi, 14 mai 2015, dupa incheierea celui de-al cincilea mandat consecutiv de Presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor, domnul Radu Gratian Ghetea a fost numit Presedinte de onoare al asociatiei. In semn de apreciere, domnului Ghetea i-a fost conferita Diploma de excelenta, pentru decisiva contributie la asigurarea stabilitatii si unitatii sistemului bancar romanesc pe parcursul a 15 ani de activitate in calitate de Presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor.

Domnul Ghetea a facut parte din conducerea ARB timp de 17 ani, dintre care 15 ani a ocupat pozitia de presedinte. In aceasta calitate, a fost distins cu Ordinul National “Pentru Merit” in gradul de Cavaler (2000).

Constituita in mai 1991 ca asociatie profesionala, Asociatia Romana a Bancilor are in prezent 39 de membri, institutii de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale si reprezentante ale unor banci straine.

ARB este membra a Federatiei Bancare Europene din 1992 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Platilor, a Federatiei Ipotecare Europene si face parte din 26 de organisme nationale lucrative privind dezvoltarea si perfectionarea cadrului economic. Pentru aceasta, comunitatea bancara pune la dispozitie peste 800 de specialisti care participa la cele 23 de comisii tehnice ale asociatiei.