In cadrul manifestarilor culturale dedicate celei de-a XI-a Reuniuni a Francofoniei, desfasurata la Bucuresti in perioada 27-29 septembrie 2006, Casa de Economii si Consemnatiuni a participat, in calitate de partener, la organizarea atelierului de creatie si a expozitiei “Les Couleurs de la Francophonie”.

Sambata, 23 septembrie a.c., 63 de artisti plastici si 126 de elevi ai Liceului de Arta “Nicolae Tonitza” s-au reunit in Holul Central al Palatului CEC. Sub privirile publicului, artistii si-au demonstrat maiestria, abordand liber, sub diferite forme de interpretare, subiecte si teme dedicate valorilor francofone.

Viitorul si tehnologiile informatice ale secolului XXI, plasate intr-o ambianta de libertate, solidaritate, toleranta si armonie, au fost transpuse sub semnatura elevilor de la Tonitza pe o panza de dimensiuni impresionante - 1x63 metri.

Vernisajul expozitiei “Les Couleurs de la Francophonie” a avut loc miercuri, 27 septembrie, la Palatul CEC, si a reunit personalitati de marca din sfera cultural-artistica. Lucrarile vor fi expuse in Holul Central al Palatului CEC, in perioada 27 septembrie – 7 octombrie a.c.. Ulterior, lucrarile vor fi vandute la licitatie, iar sumele obtinute vor fi depuse intr-un cont special, destinat dezvoltarii unui proiect de informatizare a unei scoli din Romania si a unei scoli dintr-o tara aflata in curs de dezvoltare.