Marti, 6 mai 2008, cea mai veche banca din Romania si-a lansat noua identitate.  CEC, care implineste in acest an varsta de 144 ani, si-a schimbat imaginea si denumirea in CEC Bank, lansand totodata pe piata cateva produse si servicii noi.

Evenimentul a avut loc in prezenta a circa 400 de persoane, printre care Premierul Calin Popescu Tariceanu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, conducerea CEC Bank, respectiv Radu Gratian Ghetea, presedinte, Cristian Tudorancea, Gheorghe Carabasan si Mihaela Lucica Popa, vicepresedinti, membrii Consiliului de Administratie al CEC Bank, respectiv Sebastian Vladescu, Catalin Doica, Alice Cezarina Bitu, Daniel Chitoiu, Bogdan Hutuca, Ciprian Badea si Serban Pop, reprezentanti ai mass-media, directori din Centrala, lideri de sindicat din toata tara.

In cadrul discursului din deschidere, Presedintele CEC Bank, domnul Radu Gratian Ghetea, a punctat obiectivele bancii pentru perioada urmatoare. Astfel, pentru 2008, CEC Bank si-a propus cresteri de activitate peste nivelul preconizat  de crestere a sistemului bancar, respectiv 48% cresterea portofoliului de credite si 41% majorarea portofoliului de depozite de la clientela nebancara. Pana in 2011, banca vizeaza cresterea cotei de piata cu 1-2 puncte procentuale, de la 4,2% in prezent, la 5-6% dupa valoarea activelor. CEC Bank se va concentra, in principal, pe realizarea obiectivelor strategice anuntate pentru faza intai de dezvoltare, pana in 2009, si anume modernizarea si eficientizarea bancii.

Presedintele Radu Gratian Ghetea a declarat ca CEC Bank se va orienta puternic spre rularea creditelor europene, subliniind ca 12% din totalul creditelor acordate persoanelor juridice sunt credite pentru agricultura: “Peste 80% din cei indreptatiti sa primeasca subventia la hectar au venit la CEC Bank, pentru accesarea fondurilor necesare exploatarii terenurilor agricole. 400.000 de hectare au fost pregatite pentru productie in aceasta primavara cu bani de la CEC Bank”. Domnul Radu Gratian Ghetea a mai adus in discutie si posibilitatea incheierii unui parteneriat cu BERD, care sa corespunda obiectivelor strategice ale bancii.

Cu prilejul evenimentului de lansare a noii imagini, Presedintele CEC Bank a prezentat si noile produse si servicii ale bancii: CECONLINE, serviciul de internet banking; cardul clasic MasterCard, embosat pentru persoane fizice; linia de credit pentru investitii, creditul punte si creditul pentru investitii, destinate agentilor economici si autoritatilor locale care doresc sa acceseze fonduri europene; CREDITLIFE, creditul ipotecar cu asigurare de viata gratuita inclusa, adresat persoanelor fizice si altele. 
 
Prezent la eveniment, Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a afirmat ca, odata cu schimbarea numelui CEC, are loc incheierea procesului de restructurare a sistemului bancar inceput in 1990: “Acest rebotez si aceasta renastere cred ca simbolizeaza sfarsitul reformei bancare inceputa in ‘90”.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca CEC Bank poate avea un viitor care sa raspunda cat mai multor categorii de potentiali clienti: “Avem intr-adevar nevoie de o banca care sa poata sa raspunda nevoilor din mediul rural, nevoilor din zona oraselor de mici dimensiuni, unde bancile mari nu au intrat”. Premierul si-a manifestat increderea in managementul Bancii, considerand ca printr-o eventuala privatizare, Banca n-ar mai fi reusit sa raspunda nevoilor clientilor sai traditionali: “Nu cred ca CEC-ul ar fi putut sa raspunda, prin privatizare, cerintelor clientilor sai, pentru ca noul proprietar ar fi fost doritor de profit (…) Pentru mine, esuarea privatizarii CEC nu a fost un esec, am crezut ca este o noua provocare si in acel moment mi-am imaginat ca putem da bancii un obiectiv ambitios, care sa raspunda intr-o masura importanta necesitatilor economiei si societatii romanesti”.

Ministrul Economiei si Finantelor, domnul Varujan Vosganian, a declarat ca, datorita garantiei de stat, CEC a intrat, in decursul timpului, intr-o competitie incorecta cu alte banci, iar “asta a facut ca, la nivelul cotei de piata, CEC sa aiba o proportie din ce in ce mai mica”. Ministrul de Finante a precizat ca banca nu a avut niciodata nevoie sa apeleze la garantia statului roman, desi putea beneficia de aceasta: “CEC-ul a avut dintotdeauna o garantie care a fost mai presus de garantia suverana, si anume garantia profesionalismului. Intr-o economie de piata, nu conteaza atat natura proprietatii, cat conteaza calitatea managementului”. Vosganian a declarat ca statul, avand discernamant managerial si alegand o echipa buna, a reusit sa aduca in acest moment, in mediul bancar, o banca care sa-si sporeasca prestigiul deja dobandit: “Cifrele anului trecut arata ca echipa manageriala s-a dovedit performanta si comparabila cu orice alta banca din aceasta tara (…) Am decis sa majoram capitalul social al bancii si este un gest de incredere pentru echipa manageriala si de speranta pentru posibilii sai clienti”.

Ministrul de Finante a prezentat si o scurta evolutie a sistemului bancar romanesc, precizand ca, in anul 2000, totalul creditelor angajate nu depasea 10%, in 2004 a ajuns la aproximativ 20%, pentru ca, pana in 2008, sa se dubleze, ajungand la 40%.

Cu prilejul lansarii noii imagini, miercuri, 7 mai 2008, in Piata George Enescu din Capitala, CEC Bank a oferit gratuit un concert sustinut de Directia 5 si invitatii sai – formatia Replik, Andra si Mandinga. Pe 16 mai, Andra va pleca, impreuna cu trupa Mandinga, intr-un turneu de promovare a noii imagini a CEC Bank. Turneul va cuprinde zece orase si se va desfasura in perioada 16 mai-15 iunie.