Joi, 24 mai 2007, Casa de Economii si Consemnatiuni a semnat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare un acord pentru finantarea societatilor mici si mijlocii din mediul rural. Prin acest acord, BERD imprumuta CEC cu 10 mil. euro pe o perioada de cinci ani pentru a promova cresterea in sectorul privat din zonele rurale.

Complementar imprumutului, CEC va mai primi 1,5 mil. lei de la Comisia Europeana. Potrivit d-nei Hildegard Gacek, director BERD pentru Romania, imprumutul este prima facilitate pentru mediul rural acordata de BERD in Romania. Prin acest program pot fi finantate proiectele de investitii, achizitionarea de echipamente, terenuri, cladiri sau modernizarea unor afaceri deja existente. 

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a prezentat obiectivele de viitor ale CEC: sa devina o banca puternica, sa isi majoreze cota de piata, sa aiba propriul brand si sa aiba indicatori de performanta comparabili cu ai altor banci. 

Strategia de dezvoltare a CEC pana in 2011, prezentata de presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea, cuprinde trei faze care vor debuta in acest an. Acestea sunt faza de eficientizare, modernizare si fidelizare a bancii (preconizata sa dureze pana in 2009), faza de dezvoltare (pana in 2010) si faza de consolidare (pana in 2011).