Supranumita de admiratori “Regina culorilor”, pictorita Monica Gorovei revine in Palatul CEC cu o expozitie de pictura, grafica si acuarela. Lucrarile expuse poarta semnatura artistei si a invitatilor sai, Sanziana Vizinteanu si Cosmin Adrian Stanciu.

Monica Gorovei este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si profesor la Liceul de Arta “Nicolae Tonitza” din Capitala. Artista detine gradatia “Gheorghe Lazar” pentru merite deosebite in activitatea didactica si artistica, precum si doua gradatii de merit pentru activitatea din domeniul cercetarii, a elaborarii programelor scolare si pentru rezultate de exceptie la catedra. 

Sanziana Vizinteanu si Cosmin Adrian Stanciu au absolvit Liceul de Arta “Nicolae Tonitza”, urmand in prezent cursurile Universitatii de Arte Plastice, sectia Grafica. In debutul carierei artistice, Sanziana Vizinteanu a dat dovada de talent la scris si arta dramatica, iar Cosmin Adrian Stanciu s-a remarcat la pictura si arta dramatica. 

“Exuberanta exploziei de culoare si pasta, a tusei vibrante, inimitabile a Monicai Gorovei se face simtita in admirabile peisaje, multe dintre ele realizate pe dominante cromatice. Monica Gorovei jongleaza – desigur, la modul cel mai benefic – cu culoarea in compozitii, aparent monocrome, in fapt adevarate orchestrari simfonice pe tonuri de rosu, oranj sau albastru” (Dragos Ciobanu, “Natiunea”, iunie 1995) 

Manifestarea se desfasoara in perioada 16 mai – 6 iunie 2007, in Holul Central al Palatului CEC. Accesul este liber.