Miercuri, 2 aprilie a.c., Palatul CEC a gazduit discursul Presedintelui Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, adresat poporului roman si rostit in preambulul lucrarilor Summit-ului NATO de la Bucuresti. Impreuna cu Presedintele Bush, au sosit si Prima Doamna Laura Bush si Secretarul de Stat, doamna Condoleezza Rice.

Discursul Presedintelui Bush a inceput cu un mesaj de apreciere si multumire fata de CEC pentru gazduirea evenimentului si s-a concentrat pe agenda Summit-ului, insa a cuprins si momente cu incarcatura emotionala pentru poporul roman. Liderul de la Casa Alba a punctat pozitia oficiala a SUA in raport cu problemele fierbinti ale Aliantei, precum decizia de extindere, misiunea din Afganistan sau necesitatea scutului antiracheta in Europa. Presedintele a apreciat contributia Romaniei la operatiunile si deciziile NATO si a omagiat curajul si sacrificiul militarilor romani.

La eveniment au participat circa 400 persoane din Romania si din intreaga lume: actuali sau fosti sefi de stat, prim ministri, ministri, Guvernatorul BNR, inalti functionari de stat, ambasadori, reprezentanti ai mass-media etc. O parte din personalul Bancii a fost, de asemenea, prezent.