Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.

Incepand din anul 2007, CEC Bank se implica activ in sustinerea politicilor si programelor europene, finantand proiecte destinate dezvoltarii industriei, agriculturii si infrastructurii rurale, turismului, reabilitarii infrastructurii urbane, reabilitarii retelelor de apa si canalizare sau dezvoltarii resurselor umane.

Care sunt avantajele pe care ti le oferim?

Dobanzi reduse cu minimum 0,50% fata de creditele standard pentru investitiile pe termen mediu si lung

Grad redus de acoperire cu garantii

Maturitati adaptate necesitatilor specifice de finantare

Co-finantare avantajoasa a proiectelor cu componenta nerambursabila europeana

Consiliere specializata pe domeniul fondurilor europene in toate etapele de implementare a proiectului

Fondurile alocate Romaniei in perioada de preaderare au reprezentat atat o sursa de sustinere a efortului investitional de aliniere a activitatilor industriale si a infrastructurii la standardele Uniunii Europene, de promovare a coeziunii economice si sociale, cat si un exercitiu important in cunoasterea si respectarea politicilor si regulilor aplicabile la nivelul Uniunii.

CEC Bank s-a implicat activ in sustinerea proiectelor eligibile in cadrul programelor PHARE si SAPARD, cu crearea cadrului intern necesar si a unor produse dedicate, care sa sustina buna implementare a acestor proiecte.

Alaturi de reprezentantii Autoritatilor de Management implicate, CEC Bank a contribuit la flexibilizarea conditiilor de derulare si la creionarea unor programe interne de sustinere a acestor proiecte, asa cum a fost cazul Programului Fermierul, sustinut din Fondul pentru creditarea investitiilor in agricultura si a participat activ la organizarea si sustinerea evenimentelor de promovare a programelor in randul potentialilor beneficiari.

Incepand din anul 2007, CEC Bank s-a implicat activ in sustinerea politicilor si programelor europene, in cadrul obiectivului Convergenta, a Politicii Agricole Comune, Politica Comuna de Pescuit sau a programelor de Cooperare Teritoriala Europeana. Au fost finantate proiecte eligibile destinate dezvoltarii industriei, agriculturii si infrastructurii rurale, turismului, reabilitarii infrastructurii urbane, reabilitarii retelelor de apa si canalizare sau dezvoltarii resurselor umane.

Conform misiunii bancii de sustinere a agriculturii, o pondere importanta din valoarea creditelor cu accesare de fonduri europene acordate de banca o constituie creditele pentru finantarea proiectelor realizate prin Programul National de Dezvoltare Rurala. De interes au fost si proiectele realizate in cadrul Programului Operational Regional sau Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Pentru asigurarea unei finantari la costuri atractive, alaturi de sursele proprii ale bancii au fost atrase noi surse, in cadrul unor parteneriate incheiate cu institutii financiare internationale, asa cum este cazul acordurilor incheiate cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare sau Banca Europeana de Investitii. Complementar finantarilor pentru proiecte de accesare fonduri europene, au fost acordate finantari atractive, care au sustinut dezvoltarea companiilor, prin derularea fondurilor alocate in cadrul Initiativei Jeremie sau a Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri.

Deoarece anul 2015 a fost ultimul an de implementare al proiectelor aferente Perioadei de Programare 2007-2013, la nivelul Autoritatilor de Management au fost luate o serie de masuri, in functie de valoarea, complexitatea si stadiul investitiilor, care sa sustina clientii in finalizarea proiectelor aflate in curs de derulare:

  • sustinerea partiala a proiectelor din fondurile alocate pentru Perioada de Programare 2014-2020, asa cum este cazul proiectelor PNDR;
  • sustinerea cheltuielilor care depasesc data de 31.12.2015, din sursele proprii ale clientilor, astfel incat intr-un anumit termen stabilit de autoritatea implicata sa fie atinse obiectivele proiectului, asa cum este cazul proiectelor care se incadreaza in Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Cesterea Competitivitatii Economice sau Programul Operational de Pescuit;
  • fazarea proiectelor strategice, astfel incat o parte sa fie realizate pe parcursul Perioadei de Programare 2014-2020, asa cum este cazul proiectelor care se incadreaza in POS Mediu sau POS Transport.

In functie de masurile specifice fiecarui program, CEC Bank iti este alaturi pentru a-ti oferi consiliere si a identifica solutii punctuale de continuare a finantarii si finalizare a proiectelor in termenele maximale aprobate de autoritati.

 

Inainte de a demara un proiect, informeaza-te! Vezi cateva dintre sfaturile noastre, menite sa te ajute la inceput de drum.

Demareaza colaborarea cu Banca din momentul in care proiectul este la nivel de idee, astfel incat impreuna cu specialistii nostri sa poti realiza o structura de finantare realista

Colaboreaza cu o firma de consultanta specializata, atent selectata pe baza experientei, reputatiei si recomandarilor

Elaboreaza un studiu de piata riguros care sa fundamenteze ipotezele de crestere ale afacerii in orizontul de prognoza

Foloseste previziuni realiste de evolutie a afacerii

Stabileste in mod realist necesarul de finantare - corelarea datei depunerii cererilor de rambursare/plata a grantului cu momentul incasarii acestuia

Demareaza proiectul de investitii numai dupa ce structura de finantare a proiectului este clarificata

Stabileste un grafic de implementare a proiectului realist, corelat cu durata reala a etapelor de implementare


Ai nevoie de mai multe informatii?

Contacteaza-ne!