Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.

CEC Bank ofera creditele Noua Casa cu o marja de dobanda de 1,90% - sub nivelul de 2% din ofertele standard de pe piata - celor care isi incaseaza salariile prin CEC Bank

Pot beneficia de credite Noua Casa si romanii din strainatate, care au permis de munca si de sedere eliberate de autoritatile din statul respectiv

Creditele prin programul "Noua Casa" pot fi accesate incepand de azi si prin cele peste 1.000 de unitati teritoriale ale CEC Bank- institutia de credit cu cea mai extinsa retea din Romania.

Oferta Noua Casa a CEC Bank prevede o rata a dobanzii de 4,31% la lei (IRCC + marja fixa de 1,9 pp) in cazul celor care isi incaseaza salariul prin CEC Bank, mai mica cu 0,10 pp fata de cea aplicabila celor care incaseaza salariile prin alte banci. Banca nu percepe comisioane de analiza/acordare, nici comision de administrare pentru creditele Noua Casa, in schimb exista un comision de gestiune aferent garantiei de stat, de 0,40% din soldul garantiei FNGCIMM. Garantia acordata de FNGCIMM acopera 50% sau 60% din valoarea finantarii, in functie de tipul imobilului si valoarea creditului.

Creditele Noua Casa vin cu un nivel al avansului mai redus decat creditele standard pentru locuinte: 5% pentru locuintele cu preturi sub 70.000 de euro, fata de 15% - avansul in cazul creditelor standard. Nivelul avansului pentru creditele Noua Casa este de 15% in cazul locuintelor cu valoare de peste 70.000 de euro.

O familie in care ambii soti incaseaza salariul mediu pe economie (~3.400 lei net/luna/pers), fara alte rate, poate accesa un credit pe 25 de ani de 540.000 lei (~111.000 euro). Rata lunara ar fi de 2.944 lei in cazul incasarii salariilor prin CEC Bank, iar DAE - 4,39%.

CEC Bank acorda credite Noua Casa si romanilor din strainatate, care au permis de munca si de sedere eliberate de autoritatile din statul respectiv.

In urma modificarilor aduse, prin programul guvernamental Noua Casa, pot fi achizitionate locuinte noi (cu o vechime sub 5 ani) in valoare de pana la 140.000 de euro sau locuinte vechi (vechime de peste 5 ani) in valoare de pana la 70.000 de euro.