Mirela Călugăreanu

Doamna Călugăreanu face parte din Consiliul de Administrație al CEC Bank, în calitate de membru, din 12.12.2017. Începând din 04.09.2020, doamna Călugăreanu ocupă funcția de președinte al Consiliului de Administrație.

Deține o experiență profesională solidă, de aproximativ 26 de ani, în domeniul finanțelor. Începând cu iulie 2017, ocupă funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. În perioada 2001-2017, a ocupat mai multe posturi de conducere în domeniul finanțelor publice: director executiv și director executiv adjunct colectare - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Municipiul București, director general adjunct colectare - Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, șef adjunct - Administrația Finanțelor Publice Sector 1, șef serviciu Inspecție fiscală - Direcția Generală a Finanțelor Publice Municipiul București. Anterior, a activat că inspector de specialitate în Administrația Financiară Sector 1 și consilier fiscal în cadrul SC Finexpert SRL.

A absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, precum și cursuri postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice, în cadrul aceleiași instituții de învățământ. Are doctoratul în finanțe obținut în ianuarie 2018.

Pregătirea sa academică a fost completată de cursuri și programe de perfecționare profesională, obținând certificări de: expert contabil, formator, consultant fiscal.

Doamna Călugăreanu este autor și coautor a peste 25 de articole publicate în reviste de specialitate pe domeniul fiscal (Revista Tribuna Economică, Revista Capital, Journal of Economics and Technologies Knowledge etc.). A participat, de asemenea, la numeroase sesiuni științifice și conferințe pe teme economice în țară și străinătate