Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.

Serviciul de comert electronic securizat 3 D Secure

Internetul - punctul de plecare al comertului on-line, atat pentru utilizatorii de carduri VISA si MasterCard, cat si pentru comercianti.

Bucurati-va acum de timpul liber pe care vi-l ofera efectuarea cumparaturilor pe Internet!

Puteti cumpara on-line in deplina siguranta, gratie tehnologiei 3 D Secure implementata de Organizatiile Internationale de carduri VISA si MasterCard, pe care CEC Bank o ofera acum gratuit!

Incepand cu luna decembrie 2016, CEC Bank a implementat o noua metoda de autentificare a clientilor pentru tranzactiile 3D Secure, respectiv parola dinamica unica asociata fiecarei tranzactii.

Ce este 3 D Secure?

Este un standard mondial valabil, de autentificare a identitatii clientilor, cumparatori in mediu electronic, respectiv Internet. Serviciul 3D Secure are la baza o parola unica asociata fiecarei tranzactii care asigura astfel protectia detinatorului de card, prin autentificarea identitatii sale la momentul tranzactiei. Sistemul de comert electronic securizat se regaseste implementat pe site-urile comerciantilor sub denumirea MasterCard Secure Code pentru cardurile MasterCard si Verified by VISA pentru cardurile VISA si se pot identifica prin afisarea siglelor aferente:

                              

CEC Bank ofera posibilitatea inrolarii la acest serviciu tuturor tipurilor de carduri emise pana in prezent, si anume:
- Visa Electron debit
- Visa Classic debit
- Mastercard debit
- Mastercard credit
- Visa Platinum credit
- Mastercard World
- Mastercard Business
- Visa Business

Cum functioneaza serviciul de Comert Electronic Securizat – 3 D Secure?

Prin securizarea impotriva fraudelor a ambilor participanti la o tranzactie in comertul electronic on-line, respectiv comerciantul si detinatorul de card. Din ratiuni de securitate, in momentul emiterii, cardul este blocat pentru tranzactii (plati) prin internet. Dacă doriti activarea cardului, este necesar sa va inrolati in serviciul 3D Secure. In acest scop, trebuie sa depuneti o cerere la orice unitate CEC Bank. Inrolarea este actualmente gratuita.

Pentru a realiza cumparaturi pe Internet trebuie sa urmati 3 pasi simpli:
1. Platiti cu cardul CEC Bank
2. Primiti parola unica pe telefonul mobil
3. Finalizati tranzactia introducand parola pe site-ul comerciantului

Parola va fi transmisa prin SMS de la numerele 1895 sau 1867 catre numarul de telefon mobil declarat la banca. Parola se emite pentru fiecare cumparatura online, fiind valabila 10 minute. In cazul platilor efectuate de utilizatorii suplimentari ai cardurilor, parola va fi transmisa pe numerele de telefon ale acestora (daca aceste numere de telefon au fost declarate anterior la banca).

Actualizarea numarului de telefon

In situatia in care numarul de telefon mobil inregistrat in sistemele bancii nu mai este valabil, va invitam sa sunati la Suport carduri clienti (004-021-202.50.50 - tarif normal), disponibil non-stop sau sa va prezentati la orice unitate teritoriala CEC Bank pentru actualizarea acestuia. Termenii, conditiile de utilizare sunt prezentate in Contractul privind inrolarea pentru serviciul de comert electronic securizat 3 D Secure – Persoane fizice si respectiv Persoane juridice.

Beneficiile detinatorului de card

  • Securitate in utilizarea cardurilor pe Internet
  • Confort in efectuarea cumparaturilor on-line
  • Evitarea si reducerea numarului disputelor si fraudelor
  • Fara cheltuieli suplimentare pentru accesare
  • Utilizarea unei piete mai largi, competitiva si de o mai buna calitate, prin selectia furnizorului dintr-un numar mult sporit de comercianti comparativ cu mediul real

Cardurile cu utilizare exclusiv in Romania se pot utiliza pentru cumparaturi de bunuri si/sau servicii dar numai de pe site-urile comerciantilor din Romania.

Cardurile cu utilizare internationala se pot utiliza pe toate site-urile comerciantilor virtuali, atat romani cat si straini.

Nu orice comerciant ce detine un magazin virtual este parte a comertului electronic securizat.

Comerciantii inrolati in sistemul 3 D Secure se pot identifica daca la accesarea site-ului este prezenta una sau ambele sigle ale Organizatiilor Internationale de Carduri VISA si/sau MasterCard: Verified by VISA si/sau MasterCard Secure Code.

Se recomanda utilizarea site-urile comerciantilor cu reputatie solida, de preferinta cele ce afiseaza siglele VISA si MasterCard pentru comertul electronic securizat.

In cazul utilizarii parolei Verified By VISA / MasterCard Secure Code in locuri publice este necesara asigurarea impotriva observarii acesteia de cei din jur.

Se recomanda utilizarea PC-urilor echipate cu programe anti-virus.

Dezactivarea site-urilor accesate de acasa sau in locuri publice dupa terminarea operatiunii.

Renuntarea la efectuarea unei cumparaturi daca anumite elemente parcurse in site-ul accesat sunt considerate "ciudate".

Sa nu se introduca seria cardului inainte de a fi siguri ca se cunosc corespunzator elementele comerciale ale tranzactiei: pret, moneda tranzactiei, termen de livrare.

Este importanta retinerea coordonatelor comerciantului, atat numele propriu-zis cat si adresa de Internet, numerele de telefon, persoanele de contact. La fel de important este tiparirea confirmarii cumparaturii dvs. si daca acest lucru nu este disponibil notarea referintei comenzii respective, referinta alocata de comerciant.

Banca nu poate fi facuta raspunzatoare de tranzactiile on-line cu cardurile proprii utilizate la comerciantii nesecurizati, din Romania sau/si strainatate.

Pentru informatii suplimentare puteti apela urmatoarele contacte:
+ 40-(0)21-315.93.32 / 315.71.00.