Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.

CEC Bank prelucreaza datele cu caracter personal ale clientilor in cadrul tranzactiilor efectuate prin intermediul SWIFT in baza nr. 758/2004 alocat de ANSPCDP.

In conformitate cu prevederile Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, lege care implementeaza Directiva 95/96/CE, va aducem la cunostinta faptul ca, banca in calitate de operator autorizat de date cu caracter personal nr. 1262/2004, prelucreaza datele cu caracter personal ale clientilor sai în cadrul tranzactiilor efectuate prin intermediul SWIFT (Society for Worlwide Interbank Financial Telecommunication) in baza nr.758/2004 alocat de ANSPCDP. Totodata, aceste date cu caracter personal ale clientilor care beneficiaza de serviciile bancare realizate prin intermediul SWIFT sunt transferate in strainatate catre centrele operationale ale SWIFT din SUA sau Belgia, unde pot fi accesate in scopul combaterii terorismului.

 

In baza unui protocol incheiat in luna iulie 2007 intre Departamentul de Comert SUA si Comisia Europeana, SWIFT a aderat la principiile de protectie “Safe Harbor”, prin urmare transferurile de date cu caracter personal catre Statele Unite ale Americii sunt efectuate in baza acestor principii, prin care se garanteaza un nivel adecvat de protectie al datelor cu caracter personal transferate in centrul sau operational din SUA.

Datele prelucrate si transferate in strainatate cu ocazia tranzactiilor efectuate prin intermediul SWIFT sunt urmatoarele: nume, prenume ordonator / nume, prenume beneficiar, nr. cont IBAN, scop transfer. Perioada de stocarea a datelor personale este determinata de normele legale aplicabile institutiilor de credit.

Drepturile persoanelor vizate, in contextul transferurilor internationale de fonduri prin intermediul SWIFT, conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date sunt: dreptul de acces (art. 13) si dreptul de a modifica datele (art.14).

Pentru orice alte informatii in legatura cu acest subiect, te rugam sa ne contactezi