Termeni și condiții pentru utilizarea cardurilor emise de CEC Bank în Apple Pay 

 

1. Despre acești Termeni și condiții

CEC BANK S.A. (denumită în continuare “bancă” sau “CEC Bank”) este o instituție de credit, persoană juridică română cu sediul în București, Calea Victoriei nr. 13, Sector 3, telefon: 021.314.28.68, fax: 021.310.09.11, nr. Registrul Comerțului J40/155/1997, nr. Registru bancar RB–PJR–40–046/17.09.1999, capital social 2.290.661.600 lei, cod TVA RO 361897, CUI 361897.

 

Începând cu data de 15.03.2020, CEC Bank permite utilizarea la plată a cardurilor CEC Bank eligibile (denumite în continuare “carduri CEC”) și în aplicația de plata Apple Pay (denumită în continuare “Apple Pay”). Detalii privind cardurile CEC eligibile pentru înrolare și utilizare în Apple Pay regăsești în secțiunea dedicată a prezentilor Termeni.

 

În legătură cu soluția Apple Pay și despre cine este Apple, găsești detalii pe site-ul www.apple.com. Te rugăm să citești cu atenție prezenții “Termeni și condiții” (denumiți în continuare “Termenii”) care guvernează înregistrarea, activarea și utilizarea unui card CEC în Apple Pay.

 

Dacă există o neconcordanță între termenii contului tău Apple și prezentii Termeni, se vor aplica prezenții termeni pentru plățile efectuate cu cardul CEC în Apple Pay.

 

Dacă dorești să citești acești termeni și în viitor, îi poți accesa prin intermediul site-ului nostru - www.cec.ro, la secțiunea www.cec.ro/apple-pay

2. Limitări de răspundere

Acești Termeni se aplică numai utilizării cardurilor CEC în Apple Pay.

 

Prezenții Termeni nu se aplică pentru serviciile/produsele contractate/achiziționate de la furnizorul dispozitivului pe care îl utilizezi, al rețelei de telefonie mobilă și nici de pe alte site-uri sau servicii aparținând unor terți care integrează sau permit furnizarea Apple Pay. Aceștia sunt terți față de CEC Bank și au propriile contracte cărora te supui atunci când oferi informațiile despre tine, când utilizezi serviciile lor sau când vizitezi site-urile lor. CEC Bank nu răspunde pentru legalitatea furnizării/prestării produselor/serviciilor furnizorului dispozitivului și/sau ale terților, nici pentru pentru securitatea, precizia, legalitatea sau orice alt aspect al respectivelor produse/servicii oferite de aceștia.

 

Este responsabilitatea ta să citești și să înțelegi prevederile contractelor puse la dispoziție de acești terți înainte de a crea, activa sau utiliza cardul tău CEC în Apple Pay.

 

Nu suntem răspunzători și nu oferim niciun suport sau asistență pentru niciun fel de hardware, software sau alte produse sau servicii ale terților (inclusiv Apple Pay și dispozitivul tău). Dacă ai întrebări sau probleme cu un produs sau un serviciu oferit de Apple sau de un terț, te rugăm să contactezi respectivul furnizor/terț pentru asistență.

 

Sub rezerva Condițiilor Generale de Afaceri ale CEC Bank aplicabile cardului CEC, ești de acord că funcțiile și funcționalitatea Apple Pay pot fi îmbunătățite sau actualizate automat fără vreo notificare prealabilă. În orice moment putem decide să extindem, să reducem sau să suspendăm tipul și/sau numărul de tranzacții permise folosind un card CEC în Apple Pay sau să modificăm procesul de înrolare a unui card CEC în Apple Pay.

3. Carduri CEC eligibile pentru înrolare și utilizare la plata în Apple Pay

Sunt carduri CEC eligibile pentru înrolare și utilizare la plata în Apple Pay cardurile emise de CEC Bank, indiferent că sunt carduri de debit sau de credit, și indiferent dacă sunt emise pe numele unui client persoană fizică sau juridică.

 

Pot fi înrolate în Apple Pay atât cardurile CEC emise pe numele titularului de card, cât și pe cel al posesorului desemnat, cu respectarea prevederilor secțiunii "Înregistrarea unui card CEC în Apple Pay" din prezenții Termeni.

 

Pentru a vizualiza toate cardurile CEC eligibile pentru înrolare și utilizare în Apple Pay, poți accesa site-ul www.cec.ro - secțiunea Carduri.

4. Cerințe minime pentru utilizarea cardurilor CEC în aplicația Apple Pay

Pentru a utiliza cardul tău CEC în Apple Pay trebuie să deții sau să îți creezi mai întâi un cont Apple, creat astfel cum impune Apple. Totodată, ai nevoie de un dispozitiv compatibil.

 

Ai posibilitatea să adaugi același card CEC la mai multe dispozitive concomitent. Furnizorul de dispozitive poate impune limitări sau restricții pentu utilizarea Apple Pay și/sau poate avea cerințe minime de software și hardware pentru dispozitivul compatibil utilizat. Prin dispozitiv compatibil se înțelege orice smartwatch, brățară, smartphone sau alt tip dispozitiv care permite efectuarea de plăti prin Apple Pay. Dispozitivele compatibile sunt cele prezentate ca atare pe website-ul Apple - www.apple.com

 

Ești de acord să utilizezi cardul CEC numai cu un dispozitiv echipat corespunzător pentru Apple Pay și să respecți toți termenii și condițiile aplicabile pentru Apple Pay. Este nevoie să contactezi direct furnizorul de dispozitive pentru a află dacă dispozitivul tău este compatibil pentru utilizarea în Apple Pay.

 

Înainte de a te înregistra în Apple Pay, trebuie să te asiguri că doar parolă ta/detaliile tale de securitate sunt legate de cardul CEC pe care dorești să îl utilizezi pe dispozitivul respectiv în Apple Pay. Această parolă/ detaliile de securitate vor fi utilizate pentru autorizarea tranzacțiilor efectuate cu cardul CEC emis pe numele deținătorului de card.

 

CEC Bank nu răspunde sub nicio formă pentru cerințele Apple sau ale terților cu care acesta colaborează de impunere a unor condiții de creare a contului Apple sau a dispozitivelor compatibile.

5. Protejarea parolei/detaliilor tale de securitate

Înainte de introducerea datelor cardului tău CEC în Apple Pay ți se va solicita să îți setezi o parolă/detalii de securitate, pe care le vei utiliza pentru accesarea Apple Pay. Condițiile, cazurile și frecvența cu care ți se va solicita să introduci această parolă/detalii de securitate sunt stabilite de furnizorul Apple Pay.

 

În cazul în care știi sau crezi că parola setată de ține a fost compromisă (ex. a ajuns la cunoștință altor persoane), îți recomandăm să o modifici imediat.

 

Te rugăm să contactezi de urgență CEC Bank la numărul de telefon tipărit pe spatele cardului CEC, cel puțin în următoarele situații:

 • Dacă cardul CEC pe care l-ai înregistrat în Apple Pay este pierdut sau furat, contactează-ne imediat și anunță-ne că este înregistrat și în Apple Pay.
 • Dacă dispozitivul tău este pierdut, furat sau folosit fără consimțământul tău.

CEC Bank nu își asumă răspunderea pentru plăți efectuate cu cardul CEC înrolat în Apple Pay până când nu ne este adusă la cunoștință producerea unui eveniment dintre cele menționate sau până când nu se solicită blocarea acestui card.

 

CEC Bank nu își asumă răspunderea pentru cazul în care cardul CEC a fost utilizat pentru plăți prin intermediul Apple Pay în baza parolei tale care a fost utilizată de alte persoane, indiferent dacă le-ai comunicat-o sau au aflat-o, în orice mod, fără acordul tău.

 

Pentru a preveni apariția unor evenimente precum cele de mai sus, îți recomandăm următoarele:

 • păstrează tot timpul dispozitivul în siguranță și în posesia ta
 • păstrează informațiile de securitate și parola dispozitivului securizate și cunoscute numai de tine
 • setează parole/ detalii de securitate diferite pentru cardul tău CEC în Apple Pay decât cele utilizate pentru a cardul CEC fizic.
 • nu păstra cardurile CEC în format fizic și/sau detaliile cardurilor CEC împreună cu dispozitivul utilizat
 • Dacă începi să utilizezi un dispozitiv nou, șterge toate cardurile și alte informații personale de pe dispozitivul vechi. Pentru detalii despre cum poți proceda, urmează instrucțiunile furnizorului de dispozitive.

Te angajezi să colaborezi cu CEC Bank și/sau cu orice autoritate competență pentru prevenirea oricărui tip de fraudă, sau pentru derularea oricăror anchete care s-ar desfășura în legătură cu utilizarea cardului tău CEC înrolat în Apple Pay.

 

Apple Pay și dispozitivul tău pot utiliza anumite funcționalități și proceduri de securitate pentru a proteja împotriva utilizării neautorizate a oricărui card. Aceste funcționalități și proceduri aparțin exclusiv furnizorului de dispozitive. Prin înrolarea cardului CEC în Apple Pay ești de acord să nu dezactivați niciuna dintre aceste caracteristici de securitate și să le folosești pentru a-ți proteja toate cardurile CEC înrolate în Apple Pay. CEC Bank nu controlează aceste metode de securitate și nu răspunde pentru modul în care Apple și/sau furnizorul dispozitivului tău le utilizează.

6. Înregistrarea unui card CEC în Apple Pay

După setarea parolei/detaliilor de securitate, ți se va solicita să introduci datele cardului pe care dorești să îl inrolezi în Apple Pay date ale cardului, care, sunt necesare furnizorului Apple Pay pentru a-ti permite utilizarea la plată a cardului CEC prin intermediul acestei aplicații. Detalii despre aceste date găsești în secțiunea XIV a prezentilor Termeni - “Prelucrarea datelor cu caracter personal”

 

Pentru a se asigura că persoană care încearcă să înroleze un card CEC în Apple Pay este în drept să solicite această înregistrare, va fi nevoie că CEC Bank să verifice identitatea acestei persoane. În acest sens, pentru a putea finaliza înrolarea cardului CEC în Apple Pay, după introducerea datelor cardului CEC în această aplicație, va fi nevoie că, după caz, titularul cardului emis pe numele unei persoane fizice sau reprezentantul legal al persoanei juridice pe numele căreia este emis cardul CEC să contacteze serviciul Contact Center CEC, la numerele de telefon (021) 202.69.99 / 315.71.00, unde un reprezentant CEC Bank îi va solicită informații menite să asigure identificarea să și să permită setarea token-ului corespunzător pentru cardul CEC ce va fi utilizat în Apple Pay.

 

Token-ul este o reprezentare virtuală a cardului CEC a cărui înregistrare în Apple Pay se dorește. Token-ul se setează de CEC în baza informațiilor despre dispozitivul utilizat pentru accesarea contului Apple, astfel cum aceste informații îi sunt puse la dispoziție băncii prin intermediul Apple și/sau al terților cu care acesta colaborează.

 

Refuzul de a furniza aceste informații, dintre care unele sunt date cu caracter personal, va face imposibilă finalizarea inrolarii cardului CEC în Apple Pay și utilizarea acestuia la plata în respectivă aplicație nu va fi posibilă.

 

După finalizarea inrolarii cardului CEC în Apple Pay, în Contact Center CEC, se va putea utiliza la plata acest card CEC prin Apple Pay.

7. Condiții generale de utilizare la plată a cardurilor CEC în Apple Pay

Utilizarea cardurilor CEC în Apple Pay pentru achiziționarea de bunuri și servicii este guvernată de termenii și condițiile cardului CEC, care sunt parte integrantă a Condițiilor Generale de Afaceri ale CEC Bank aplicabile, după caz, clienților CEC persoane fizice sau persoane juridice.

 

Ești responsabil inclusiv pentru toate utilizările și tranzacțiile efectuate cu cardul CEC în Apple Pay de către terți cărora le-ai oferit acces voluntar sau involutar la cardul tău înrolat în CEC Pay, inclusiv dacă aceste terțe părți utilizează în mod greșit orice card sau Apple Pay.

 

Acești Termeni reglementează accesul și utilizarea cardului CEC în Apple Pay numai între tine, în calitate de deținător de card CEC, și banca.

 

Furnizorul de dispozitive cu care se pot efectua plăti prin Apple Pay, precum și al soluției Apple Pay sau terți cu care aceștia colaborează pot avea proprii termeni și condiții și politici de confidențialitate. Te rugăm să ai în vedere că ești supus respectivilor/respectivelor termeni și condiții sau politici de confidențialitate atunci când utilizezi produsele și serviciile Apple. CEC Bank nu își asumă nicio răspundere pentru felul cum Apple și/sau terții cu care acesta colaborează utilizează informațiile pe care le pui la dispoziția lor, nici cu privire la datele tale cu caracter personal pe care le prelucrează în contextul serviciilor pe care le oferă sau când vizitezi website-urile lor.

8. Cum funcționează Apple Pay?

a. Efectuarea plăților cu cardul CEC prin Apple Pay

Apple Pay permite efectuarea de plăti contactless cu un card înrolat, la POS-uri instalate la diferiți comercianți, prin intermediul dispozitivului pe care îl utilizezi. Prin selectarea unui card virtual și plasarea dispozitivului pe care îl utilizezi în apropierea unui terminal POS contactless din locația unui comerciant, autorizezi efectuarea plății pentru produsele sau serviciile comerciantului.

 

b. Vizualizarea informațiilor și a plăților efectuate cu cardul CEC în Apple Pay

CEC Bank îți oferă informații despre plățile realizate cu cardul tău CEC înrolat în Apple Pay în modalitățile agreate cu banca (ex. extras de cont, Internet Banking, în unitățile CEC Bank etc). Aceste informații vor fi evidențiate ca fiind plăti efectuate cu respectivul card CEC, fără a indica faptul că plățile s-au efectuat prin intermediul Apple Pay. Apple Pay poate de asemenea să îți ofere acces la informații despre plățile efectuate cu cardul CEC prin intermediul Apple Pay. Despre existența unei asemenea posibilități, precum și informații în legătură cu această posibilitate îți vor fi furnizate de Apple.

 

c. Încetarea utilizării cardului CEC în Apple Pay

Ștergerea datelor cardului CEC din Apple Pay nu influențează în niciun fel posibilitatea că acest card să fie utilizat în continuare la plăti, conform Condițiilor de utilizare a cardurilor, parte intergranta a Condițiilor Generale de Afaceri ale CEC Bank. CEC Bank nu răspunde dacă datele tale și/sau ale cardului tău CEC sunt utilizate de Apple sau de terți cu care acesta colaborează în alte scopuri decât cele aferente efectuării plăților prin Apple Pay, nici pentru perioada în care utilizezi acest card CEC în Apple Pay, nici după momentul eliminării acestuia din Apple Pay. Poți elimina oricare dintre cardurile CEC din Apple Pay în orice moment, apăsând butonul sau linkul corespunzător din aplicația de pe dispozitiv sau sunând la numărul de pe spatele cardului CEC. În aceste circumstanțe, autorizezi CEC Bank să continue procesarea oricăror tranzacții restante pe cardul CEC.

9. Suspendarea, anularea și modificarea dreptului de utilizare a cardurilor CEC în Apple Pay

În plus față de orice drepturi de încetare a utilizării unui card CEC și/sau a contului de card atașat acestuia, așa cum sunt acestea stabilite prin Condițiile Generale de Afaceri ale CEC Bank, banca își rezervă dreptul de a înceta în întregime oferirea posibilității de utilizare a cardurilor CEC în Apple Pay. De asemenea, CEC Bank are dreptul să blocheze, să restricționeze, să suspende sau să înceteze oferirea posibilității de utilizare a oricărui card CEC în Apple Pay dacă se încalcă prezenții Termeni, Condițiile Generale de Afaceri ale CEC Bank, condițile stipulate în contractele de card, termenii Apple Pay sau dacă suspectează orice activitate frauduloasă sau necorespunzătoare a cardului în Apple Pay sau în alt mod de plată.

 

În plus, în cazul în care furnizorul de dispozitive și/sau al aplicației Apple Pay își blochează, restrânge, suspendă sau întrerupe utilizarea aplicației Apple Pay și / sau modifică funcționalitatea acesteaia, CEC Bank nu va răspunde față de clienții săi care și-au înrolat cardul CEC în Apple Pay sau față de terți.

10. Taxe

În prezent CEC Bank nu percepe nicio taxă pentru utilizarea cardului tău CEC prin Apple Pay. În cazul în care, în viitor, CEC Bank va decide perceperea unor asemenea taxe, va aduce la cunoștință clienților săi această informație cu cel puțin două luni înainte de a începe aplicarea acestora.

 

Te rugăm să ai însă în vedere că furnizorul dispozitivului tău Apple Pay, și/sau terții cu care colaborează pot percepe taxe, pot impune limitări și restricții care ar putea afecta utilizarea de către ține a oricărui card CEC în Apple Pay, precum, dar fără a se limita la utilizarea datelor sau taxelor aferente mesageriei text impuse de prestatorul de servicii de telefonie mobilă. Ești singurul responsabil pentru plata acestor taxe și ești de acord să respectați orice limitări sau restricții impuse.

11. Întreruperi ale funcționării Apple Pay

Accesul, utilizarea și întreținerea cardului CEC virtual depind de Apple Pay și de rețeaua furnizorului tău de internet. CEC Bank nu operează Apple Pay sau astfel de rețele și nu are control asupra operațiunilor lor. CEC Bank nu va răspunde pentru nicio situație care întrerupe, împiedică sau afectează în alt fel funcționarea oricărui card CEC în Apple Pay, precum, dar fără a se limita la indisponibilitatea serviciului Apple Pay sau a serviciului de internet, comunicații, întârzieri în rețea, limitări privind acoperirea rețelei de internet, întreruperi ale sistemului.

12. Modificarea prezenților Termeni

Ne rezervăm dreptul de a revizui acești Termeni în orice moment, în conformitate cu prevederile Condițiilor Generale de Afaceri ale CEC Bank.

 

Te vom anunța despre modificările aduse acestor Termeni prin e-mail sau printr-o altă metodă de comunicare prevăzută în secțiunea de mai jos. De asemenea, vei putea să vizualizezi Termenii revizuiți pe dispozitivul tău. Dacă nu vei fi de acord cu Termenii revizuiți, vei avea dreptul să elimini oricând oricare dintre cardurile CEC din Apple Pay.

13. Comunicarea în legătură cu cardurile CEC înrolate în Apple Pay

În legătură cu activarea și utilizarea cardului CEC în Apple Pay, este posibil ca CEC Bank să fie nevoită să te contacteze. În acest scop se vor utiliza oricare dintre datele de contact ale titularului de card - adresa de corespondență/domiciliu, adresa de e-mail, număr de telefon, astfel cum se regăsesc acestea în evidențele CEC.

14. Prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal

CEC Bank prelucrează în calitate de operator datele cu caracter personal ale deținătorilor de carduri CEC care doresc să finalizeze înregistrarea acestora în Apple Pay, precum și în contextul utilizării la plată a cardurilor CEC prin intermediul Apple Pay, astfel cum se menționează în cele ce urmează:

 • pentru înregistrarea cardurilor în Apple Pay – va fi necesar să prelucrăm numărul cardului, dată expirării cardului, numele deținătorului cardului, astfel cum este el înscris pe card, codul CVV, precum și adresa poștală.
 • pentru verificarea/validarea identității persoanelor în drept pentru a solicita înregistrarea cardurilor CEC în Apple Pay (detalii în cadrul secțiunii VI din prezenții Termeni) - vom solicită în cadrul apelului inițiat către serviciul Contact Center CEC date de identitate pe care le-ai declarat băncii și/sau după caz, date despre tranzacții sau produse/servicii ale băncii pe care le utilizezi, pentru a ne asigura să ești persoana în drept să solicite înregistrarea unui anumit card CEC în Apple Pay
 • pentru contactarea ta în legătură cu cardurile CEC înrolate în Apple Pay (detalii în cadrul secțiunilor XI și XII din prezenții Termeni) vom utiliza datele de contact pe care le-ai declarat băncii pentru relația de afaceri pe care o ai în derulare cu această.
 • pentru asigurarea securității aplicației și a datelor înregistrate în aceasta - prelucrăm date precum cele despre dispozitivul pe care ai descărcat aplicația (sitem de operare, IMEI etc.) și adresa IP
 • Pentru a putea să realizezi plăti cu cardurile CEC în Apple Pay este necesar că datele tale de identificare și contact, detaliile cardurilor și conturilor atașate acestora, precum și detaliile despre tranzacții (inclusiv sume, explicații, data etc) să fie dezvăluite între CEC și Apple - furnizorul soluției Apple Pay. Prelucrarea datelelor tale cu caracter personal în condițiile utilizării la plată a cardurilor CEC în Apple Pay se supune și condițiilor politicii de confidențialitate a Apple - pe care te rugăm să o citești de aici: https://support.apple.com/en-gb/HT203027. CEC Bank nu își asumă nicio răspundere pentru modul cum acestea înțeleg să prelucreze datele cu caracter personal ale deținătorilor de carduri CEC înrolate în Apple Pay

Datele cu caracter personal prelucrate în contextul efectuării plăților cu cardurile CEC în Apple Pay sunt supuse prevederilor secțiunii aferente prelucrării datelor cu caracter personal din Condițiile Generale de Afaceri ale CEC Bank, contract-cadru care guvernează relația ta contractuală cu CEC Bank și pe care îl regăsești inclusiv accesând următorul link

 

Prevederile prezentei secțiuni se completează cu cele ale Politicii de confidențialitate CEC Bank, pe care o poți accesa aici

15. Mărci înregistrate

Apple și Apple Pay sunt mărci înregistrate ale Apple Inc., înregistrate în S.U.A. și alte țări.