Beneficii
CEC arrow down
  • Finanț­are rapidă pentru firmă, acordată în baza facturilor de încasat și fără garanț­ii materiale
  • Flexibilitate în folosirea lichidităț­ilor ob­ținute
  • 30 de zile perioadă de gra­ție, calculate de la scadența de plată a facturii, în cazul întârzierilor la încasarea acestora
  • Reducerea riscului de neîncasare a facturilor de la clienț­i, prin colectarea lor amiabilă de către bancă
  • Acoperirea riscului de neplată, în cazul factoringului fără regres.

Factoringul reprezintă o soluție pentru a transforma în lichidități facturile cu termene de încasare mai lungi. Practic, este un pachet de servicii care include finanțare prin bancă, pe baza contractelor și facturilor pe care le ai de încasat de la partenerii tăi de afaceri. Este o soluție de finanțare rapidă atunci când ești presat de timp pentru realizarea plăților de salarii sau achitarea anumitor datorii. Astfel, banca îți acordă o finanțare și preia administrarea și colectarea creanțelor pana la încasarea acestora de la partenerul tău.  Soluția de factoring de la CEC Bank este potrivită pentru persoanele juridice rezidente, care emit facturi în lei, cu plata la termen și își doresc să obțină lichidități doar pe baza acestor facturi, fără implicarea altor garanții materiale.

Factoring cu dobândă variabilă
0
%
Dobândă *:
Prima rată:
DAE:
-
IRCC:
-
Comision lunar de administrare:
-
Comision de analiză:
-
Total rambursare:
-
Factoring cu dobândă fixă
0
%
Dobândă*:
Prima rată:
DAE:
-
Comision lunar de administrare:
-
Comision de analiză:
-
Total rambursare:
-

* Formată din marja fixă + IRCC

La solicitarea clienților, Banca poate acorda în euro numai în instutuția în care acestia și dovedesc obținerea veniturilor în euro.

În cont sun încasate venituri recurente și contul este utilizat pentru plăți sau transferuri, altele decăt transferuri între conturi prorii/debitare rate/debitare comisioane.
Venit recurent înseamnă venitul (ex. salariul, pensie, chirie etc.) Încasat lunar în cont, cel puțin 3 luni consecutiv, în valoare de minim 70 lei/luna/cont. Nu se considera venit recurent încasarile provenite din jocurile de noroc.

Cum accesezi servicii de factoring

 

Procesul este similar cu cel pentru accesarea unui credit bancar

 

Depui o cerere, însoțită de o serie de documente – documente privind statusul firmei,  situații financiare, contractele încheiate cu clienții tăi, în baza cărora sunt și vor fi emise facturile pe care vrei să le încasezi în avans etc. Consilierii din cea mai apropiată unitate CEC Bank te pot ajuta cu sfaturi personalizate afacerii tale.

 

Tipuri de factoring

 

Factoring intern cu regres: poți beneficia de încasarea în avans a până la 80% din valoarea facturilor cu TVA inclus.  


Factoring fără regres: în plus, există și o asigurare în caz de neplată a facturilor, iar suma ce poate fi încasată în avans este mai mare. Astfel, banca îți acordă o finanțare de până la 95% din valoarea facturilor și preia administrarea și colectarea creanțelor până la încasarea acestora de la partenerul tău.

 

 

Utilizarea sumelor

 

Spre deosebire de credite, în cazul factoringului poți utiliza suma primită așa cum îți dorești, fără restricții și fără a prezenta documente justificative.
 

Costurile percepute în cadrul unei facilități de factoring depind de o serie de factori: de la profilul de risc al firmei care solicită finanțarea și al companiilor care trebuie să-ți achite facturile, până la volumul rulajelor, însă sunt comparabile cu cele ale unui credit standard pentru finanțarea activității curente, cu mențiunea că în cazul factoringului costurile sunt purtătoare de TVA, banca emițând facturi pentru toate sumele percepute. De exemplu, la nivelul actual al dobânzilor, pentru o facilitate de factoring în valoare de 1.000.000 lei, cu un termen de plată a facturilor la 30 de zile, costul total anual al factoringului poate varia între 4,5% și 12,5%, în funcție de clasa de risc a companiei și tipul de factoring pentru care optezi.

 

Poți afla oricând mai multe detalii despre serviciile oferite de CEC Bank prin vizitarea oricărei sucursale din zona ta de proximitate, printr-un apel gratuit la numărul de telefon 0.800.800.848 sau prin e-mail la adresa vanzari_factoring@cec.ro

CEC arrow down
Te putem ajuta
Ai nevoie
de mai multe
informații?
Vorbește cu
un specialist
Vino
la bancă