Descoperă instrumentele de plată și titlurile de credit din oferta CEC Bank, care te ajută să mobilizezi lichidități și să te bucuri de încrederea partenerilor.

Garanții și acreditive cu dobândă variabilă
0
%
Dobândă *:
Prima rată:
DAE:
-
IRCC:
-
Comision lunar de administrare:
-
Comision de analiză:
-
Total rambursare:
-
Garanții și acreditive cu dobândă fixă
0
%
Dobândă*:
Prima rată:
DAE:
-
Comision lunar de administrare:
-
Comision de analiză:
-
Total rambursare:
-

* Formată din marja fixă + IRCC

La solicitarea clienților, Banca poate acorda în euro numai în instutuția în care acestia și dovedesc obținerea veniturilor în euro.

În cont sun încasate venituri recurente și contul este utilizat pentru plăți sau transferuri, altele decăt transferuri între conturi prorii/debitare rate/debitare comisioane.
Venit recurent înseamnă venitul (ex. salariul, pensie, chirie etc.) Încasat lunar în cont, cel puțin 3 luni consecutiv, în valoare de minim 70 lei/luna/cont. Nu se considera venit recurent încasarile provenite din jocurile de noroc.

Scrisori de garanție bancară

 

Scrisorile de garanție bancară sunt documente emise de bancă, prin care aceasta se angajează  ca, în cazul în care debitorul principal nu își va executa la termen obligațiile contractuale, să plătească suma indicată expres în acest document, către beneficiarul garanției. 

 

Scrisorile de garanție bancară sunt solicitate deseori, în cadrul procedurilor de licitație, precum și în derularea contractelor (ex. garanții de bună execuție).

 

Scrisorile de garanție se emit în baza unor garanții din partea debitorului, cum ar fi: cash colateral, scrisoare de contragaranție bancară, ipoteci asupra bunurilor mobile sau titlurilor de valoare, cesiuni de creanță, fidejusiune sau scrisoare de garanție emisă de un fond de garantare.

 

Finanțarea în baza CEC-urilor și altor titluri de încasat


Poți obține finanțări în baza CEC-urilor sau a altor titluri credit, cu încasare la termen. Nivelul plafonului se stabilește în baza unui proces de analiză, similar celui de analiză pentru acordarea creditelor și poate fi maximum 25% din cifra de afaceri. De fiecare dată când ai un CEC de încasat, poți efectua trageri din acest plafon, între 75% și 90% din valoarea titlului de credit, în funcție de structura de garanții utilizată la aprobarea plafonului.

 

Acreditive

 

Acreditivul este un instrument de plată frecvent utilizat în comerţul internaţional care implică angajamentul ferm al băncii de a efectua plata, pe baza îndeplinirii unor condiții stipulate în documente transmise prin circuitul bancar. Astfel, în calitate de cumpărător, ai garanția că obligațiile contractuale vor fi respectate de vânzător (exportator).

 

Prin CEC Bank, poți obține un plafon pentru derularea acreditivelor, valabil pe o durată de maximum 12 luni - pentru efectuarea tragerilor, cu posibilitate de prelungire. Nivelul plafonului se stabilește în baza unui proces de analiză, similar celui de analiză pentru acordarea creditelor și poate fi maximum 125% din nivelul valorii cumulate a contractelor sau comenzilor cu plata prin acreditiv.  Poți folosi acest plafon pentru operațiuni multiple, în regim revolving. 


Dacă ești importator, folosirea acreditivului îți va garanta că plata se va realiza doar dacă documentele prezentate sunt conforme cu termenii şi condiţiile acreditivului.
Dacă ești exportator, poți obține finanțare în baza creanțelor de export generate în cadrul unor acreditive de export cu plata la termen. 


Costuri: comision de gestiune de 0,08% lunar (la valoarea plafonului) și dobânzi la un nivel similar finanțărilor pe termen scurt.

 


Plafon credite overnight pentru încasările externe


Poți obține finanțări în baza încasărilor externe ce urmează a fi încasate cu data de valută viitoare datei de primire a mesajului SWIFT. Creditul se acordă pe durata de o zi bancară, sumele încasate a doua zi urmând a fi utilizate pentru rambursarea creditului. 
 

CEC arrow down
Te putem ajuta
Ai nevoie
de mai multe
informații?
Vorbește cu
un specialist
Vino
la bancă