Știm că situația generată de pandemia de coronavirus continuă să ne afecteze și că în aceste momente, unele lucruri sunt mai importante decât altele. Mai ales pentru ca tu să poți merge mai departe.

 

Acum poți solicita amânarea la plată a ratelor pentru o perioadă de până la 9 luni (cumulate cu amânările deja acordate în 2020), în baza moratoriului public adoptat de guvern prin ordonanța OUG 227/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori. Dacă ai beneficiat deja de această măsură, însă pe o perioadă mai mică de 9 luni, acum poți solicita o nouă amânare, pe o perioadă care este reprezentată de diferența dintre perioada maximă permisă (9 luni) și perioada pentru care ai beneficiat deja de amânarea ratelor.

 

Condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru a beneficia de amânarea la plată a ratelor
  • Pot beneficia de amânarea la plată a ratelor doar afacerile ale căror venituri sau încasări au scăzut cu cel puțin 25% (prin raportare la perioada similară din anii 2019/2020) în ultimele 3 luni anterioare solicitării pentru amânarea la plată a ratelor.
  • Afacerea nu se află în insolvență la momentul transmiterii cererii pentru amânarea la plată a ratelor.
  • Amânarea se poate acorda doar pentru creditele care nu înregistrează restanțe. Dacă însă plătești sumele restante înainte de trimiterea cererii către bancă, atunci ești eligibil pentru a beneficia de amânarea la plată a ratelor.
  • Conform OUG 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori și prevederilor normelor de aplicare ale acestei ordonanțe, cererea ta trebuie să fie transmisă de reprezentantul legal al companiei și semnată olograf/semnătură electronică de către acesta.
Cum poți trimite o solicitare de amânare la plată a ratelor la creditul/ele tale de la CEC Bank
  • Poți solicita amânarea la plată a ratelor prin formularul de mai jos, la linia telefonică dedicată 031.423.2020 sau pe email la adresa suntemparteneri@cec.ro până la data de 15 martie 2021.
  • Cererea va fi inregistata de la momentul primirii ei de către bancă și vei primi un email de confirmare.
Întrebări și răspunsuri

Pot obține amânarea ratelor dacă am beneficiat deja de o amânare?
Da, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 227/2020, toate persoanele fizice și juridice care au fost afectate de pandemia COVID 19 pot obține amânarea la plată a ratelor pentru o perioadă de maximum 9 luni (cumulate în anii 2020-2021). Dacă pe parcursul anului 2020 ai beneficiat de o amânare pe o perioadă mai mică de 9 luni, atunci poți solicita o nouă amânare.

 

Pot obține amânarea ratelor dacă am beneficiat de soluția de amânare a bancii, nu de cea prin ordonanță de urgență?
Da. Soluția de amânare la plată a ratelor se poate aplica și celor care au beneficiat deja de o soluție proprie a băncii.

 

În cât timp voi primi raspunsul la cererea de amânare a ratelor?
Vei primi răspuns la solicitarea ta în circa 15 zile de la înregistrarea cererii.

 

Care este termenul limită pentru a cere amânarea ratelor?
Cererile de amânare la plată a ratelor pot fi transmise până pe data de 15 martie 2021.

 

Va crește rata lunară din cauza amânării?
Pe durata amânării la plată a ratelor, dobânda de rambursat și comisioanele se vor adăuga la valoarea rămasă a creditului. În cazul creditelor ipotecare, dobânda nu va fi capitalizată. Impactul asupra ratelor lunare diferă în funcție de specificul creditului (rata dobânzii, durata totală de rambursare, câte rate au fost deja achitate) și de soluția pentru care optezi (prelungirea duratei sau menținerea acesteia). Vei primi în adresa de răspuns la solicitare toate informațiile necesare privind impactul asupra ratelor și asupra creditului.

 

Formular Amânare Rate

( Fișiere png, jpg, pdf - Max. 10 MB )
Declar că am citit și sunt de acord cu  prelucrarea datelor personale *

Câmpurile marcate cu steluță (*) sunt obligatorii