contact relatii clienti

În cât timp se efectuează un transfer

Transferurile în lei și valută între conturi deschise tot la CEC Bank se fac în câteva secunde de la autorizarea transferului.

 

Pentru transferuri interbancare (conturi la alte bănci), găsești detalii mai jos.

Dacă ai de primit bani în contul deschis la CEC Bank, durata transferului poate varia, în funcție de politica de decontare a băncilor plătitoare:

  • transferurile intrabancare în lei, de mică valoare (<50.000 lei), de la o bancă din România,  se  efectuează  în aceeași zi, dacă ordinele de plată sunt introduse la banca plătitoare până la ora limită stabilită de respectiva bancă sau a doua zi lucrătoare - pentru ordinele de plată introduse după ora limită
  • transferurile interbancare în lei, de mare valoare (≥ 50.000 lei) sau urgente, se efectuează în aceeași zi, dacă ordinele de plată sunt introduse la banca plătitoare până la ora limita stabilită de respectiva bancă sau a doua zi lucrătoare – pentru ordinele de plată introduse după ora limită
  • totodată există și posibilitatea efectuarii plăților interbancare, utilizand Sistemul de Plăți Instant, pentru sume <50.000 lei, dacă banca plătitoare este participantă la acest sistem de decontare
  • transferurile în valută, din străinătate, se decontează în maximum două zile lucrătoare, de la inițierea ordinului de plată la banca plătitoare din străinătate, în funcție de politica acestora de decontare a plăților.

 

Dacă vrei să inițiezi plăți din contul deschis la CEC Bank către alte bănci, trebuie să ai în vedere următoarele ore limită pentru transmiterea ordinelor de plată:

 

Plăți în lei

  • Plățile în lei, de mică valoare (<50.000 lei),  prezentate la ghișeu sau introduse în aplicațiile Internet Banking/Mobile Banking, până în ora 14:00, se vor transmite spre decontare către banca beneficiara în aceeași zi bancară. Ordinele de plată prezentate la ghișeu sau introduse în aplicațiile Internet Banking/Mobile Banking, după ora 14.00, se vor deconta în următoarea zi bancară.
  • Plățile în lei de mare valoare (≥ 50.000 lei) sau urgente, prezentate la ghișeu sau introduse în aplicațiile Internet Banking/Mobile Banking, până în ora 15:30, se vor transmite spre decontare către banca beneficiară în aceeași zi bancară. Ordinele de plată prezentate la ghișeu sau introduse în aplicațiile Internet Banking/Mobile Banking, după ora 15:30,  se vor deconta în următoarea zi bancară.
  • Plățile instant, pentru sume <50.000 lei, se decontează în câteva secunde, la orice ora, 24 h/24 h, cu condiția ca banca beneficiară să fie participantă la acest sistem de decontare. Vezi aici lista băncilor înrolate

 

Plăți în valută

 

  • Plățile standard  interbancare (EUR, USD, GBP, CAD), prezentate la ghiseu, în timpul programului de lucru sau introduse în aplicațiile Internet Banking/Mobile Banking, până la ora 21, se execută până cel târziu la ora 17:30 a următoarei zile lucrătoare.
  • Plățile urgente interbancare (EUR, USD, GBP, CAD) prezentate la ghișeu sau întroduse în aplicațiile de Internet Banking/Mobile Banking, până în ora 16:00, se vor executa până la ora 17:30 a aceleiași  zile lucrătoare.
  • Plățile interbancare în alte valute (CHF, SEK, DKK, HUF,PLN), prezentate la ghișeu în timpul programului de lucru sau introduse în aplicațiile de Internet Banking/Mobile Banking,  până în ora 21:00, se  vor executa până la ora 17:30 a celei de a doua zile lucrătoare.

Prin serviciile de Internet și Mobile Banking, poți iniția transferuri 24h/24h, 7 zile/7 zile.