Vrei să îți deschizi un cont bancar?

 

Contul bancar este produsul de bază oferit de toate instituțiile bancare, deoarece prin intermediul lui se derulează principalele operațiuni: depuneri și retrageri numerar, diverse plăți și încasări.

 

Rolul lui este de a-ți oferi posibilitatea de a efectua plăți, încasări și retrageri de bani mult mai rapid.

 

De asemenea, reprezintă instrumentul principal prin care tu vei interacționa cu banca orice planuri ai avea. 

 

Contul curent se poate deschide în RON dar și în alte valute (exemplu: EUR, USD, GBP, CHF etc.) și permite încasarea salariului, a pensiei, a alocației, a dobânzilor aferente depozitelor, precum și plata facturilor, transferul unei sume de bani în regim simplu sau de urgență.

 

Deschiderea contului se poate face în cadrul unei unități teritoriale sau chiar online.

 

Ordonarea plăților se poate face fie la ghișeu, fie online, prin serviciile și aplicațiile online de tipul internet banking sau mobile banking.

 

Codul IBAN

 

Orice cont bancar are atribuit în mod automat un număr de identificare rapidă compus din 24 de caractere, indiferent de bancă sau de țară.

 

Codul IBAN (International Bank Account Number) este recunoscut la nivel internațional și conține informații legate de țara, bancă, numărul sucursalei și numărul de cont.

 

Acestea reprezintă doar câteva dintre sfaturile prezente în Ghidul Ghindei. În funcție de nevoile tale și informațiile pe care le deții deja, te putem ajuta mai departe să-ți deschizi un cont la CEC Bank.

CEC arrow down
Te putem ajuta
Ai nevoie
de mai multe
informații?
Vorbește cu
un specialist
Vino
la bancă