Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.

mirela_iovu.jpg

Cu o experienta de aproape 23 ani in sistemul bancar (dintre care 15 ani in functii de conducere), doamna Mirela Iovu s-a alaturat echipei de conducere a CEC Bank in 2008, ca vicepresedinte (functie pe care o indeplineste si in prezent), avansand in aceasta pozitie din cea de director al Directiei Juridice si de Conformitate din cadrul Bancii. Alaturi de echipa de conducere a Bancii, doamna Iovu a contribuit semnificativ la procesul de transformare a Casei de Economii si Consemnatiuni intr-o banca comerciala, universala, avand un rol esential in crearea unei culturi organizationale adecvate realizarii noii strategii de afaceri, in implementarea unei guvernante corporative conform celor mai bune practici. Inter alia, a pus bazele functiei de conformitate, "laboratorului" de produse si servicii bancare, conducand o perioada si echipa de implementare a "Agendei Digitale", a centralizat si dezvoltat serviciile juridice.

Este Doctor in Drept, la Facultatea de Drept, Bucuresti, fiind licentiata in stiinte juridice la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. De asemenea, este Master of Business Administration (MBA) de la City University of Seattle, SUA si a obtinut o diploma postuniversitara de profesionist in Guvernanta, Risc si Conformitate - ICA Professional Postgraduate Diploma in Governance, Risk and Compliance - de la International Compliance Association (ICA) in cooperare cu The University of Manchester-Manchester Business School.

Doamna Iovu a urmat mai multe cursuri si stagii de specializare la nivel national si international, in domenii precum: medierea si alte metode de solutionare alternativa a disputelor, conformitate, guvernanta interna, administrare riscuri, piete de capital, restructurare financiara si de afaceri, antifrauda, business intelligence, digital banking & disruptive tehnologies. Este un membru activ in cadrul mai multor comisii tehnice ale Asociatiei Romane a Bancilor, iar din mai 2007 este reprezentantul comunitatii bancare ca membru permanent in Grupul de Suport Juridic al European Payment Council (EPC) pe proiectul Single European Payment Area (SEPA).

Este presedinte al Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, membru fondator si secretar general al Ligii Europene pentru Cooperare Economica – ELEC – ROMANIA, precum si membru al altor asociatii si grupuri think-tank civice si din industrie.

De asemenea, doamna Iovu a fost invitata sa tina mai multe cursuri, seminarii si conferinte despre sistemul de control, guvernanta, ADR, prevenirea insolventei, restructurare si recuperare credite, fiind o perioada si lector in cadrul programului MBA al City University of Seattle si Globaltraining Romania pentru cursul "Consumer behaviour".