mirela_iovu.jpg

Cu o experienta de aproape 20 de ani in sistemul bancar, doamna Mirela Iovu s-a alaturat echipei de conducere a CEC Bank, in calitate de vicepresedinte, in decembrie 2008, avansand in aceasta pozitie din cea de director al Directiei Juridice si de Conformitate din cadrul bancii. Doamna Mirela Iovu a mai lucrat intre 1997-2002 ca jurist la Banca Turco-Romana, intre 2002-2007 la Alpha Bank Romania, ca director adjunct al Directiei Juridice si director al Directiei Arierate, apoi in cadrul OTP Bank, ca director al Directiei Juridice iar din august 2007 alaturandu-se echipei CEC Bank ca Director al Directiei Conformitate.

In prezent, este doctorand al Scolii doctorale a Facultatii de Drept Bucuresti si bursier doctorand al Academiei Romane in cadrul Proiectului “Cultura romana si modele culturale europene: cercetare, sincronizare, durabilitate”. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii “Titu Maiorescu” in 1996, fiind si licentiata in stiinte juridice a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu in 1999. De asemenea este Master of Business Administration (MBA) de la City University of Seattle, SUA in 2005 si a obtinut in 2013 si o diploma postuniversitara de profesionist in Guvernanta, Risc si Conformitate - ICA Professional Postgraduate Diploma in Governance, Risk and Compliance - de la International Compliance Association (ICA) in cooperare cu The University of Manchester-Manchester Business School.

Doamna Iovu a urmat mai multe cursuri si stagii de specializare la nivel national si international, in domenii precum: medierea si alte metode de solutionare alternativa a disputelor, conformitate, management, piete de capital si restructurare. Doamna Iovu este si un membru activ in cadrul mai multor comisii tehnice ale Asociatiei Romane a Bancilor iar din mai 2007 este reprezentantul comunitatii bancare ca membru permanent in Grupul de Suport Juridic al European Payment Council (EPC) pe proiectul Single European Payment Area (SEPA). Desi nu mai practica, fiind suspendata la cerere, este mediator autorizat, arbitru comercial si practician in insolventa.

Este vicepresedinte al Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar si vicepresedinte al Consiliului Director al Asociatiei de Mediatori din Domeniul Financiar-Bancar - FINBAN, membru fondator al Ligii Europene pentru Cooperare Economica - ELEC - ROMANIA si membru al INSTITUTULUI ASPEN ROMANIA.

De asemenea, doamna Iovu a fost invitata sa tina mai multe cursuri, seminarii si conferinte despre: sistemul de control intern, mediere, prevenirea insolventei, restructurare si recuperare credite, fiind o perioada si lector in cadrul programului MBA al City University of Seattle si Globaltraining Romania pentru cursul “Consumer behaviour”.