Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.

Marti, 23 noiembrie 2010, in cadrul Galei Decernarii Premiilor UE BERD pentru Excelenta in Eficienta Energetica, CEC Bank a primit “Premiul pentru implicare in finantarea proiectelor sustenabile in eficienta energetica”. Totodata, in cadrul acestei manifestari au fost nominalizate si premiate doua companii finantate de CEC Bank:
- Rom Olsena Company, Tg. Mures – “Premiul pentru pionierat in eficienta energetica”, fiind primul credit bancar acordat din fondurile UE BERD Facilitatea de Finantare pentru Eficienta Energetica;
- Pion Impex SRL, Medias – “Premiul pentru investitii in eficienta energetica”.

Facilitatea de Finantare pentru Eficienta Energetica UE/BERD (EEFF) reprezinta un program comun de finantare, ce are ca scop promovarea investitiilor de eficienta energetica in sectorul privat din Romania, prin intermediul bancilor locale partenere. Cu ajutorul acestei facilitati, companiile romanesti pot contracta imprumuturi de pana la 2,5 milioane euro pentru investitii ce vizeaza eficientizarea energiei, beneficiind de un grant de 15% din partea UE, la finalizarea cu succes a proiectului. Pe langa finantare, companiile vor primi consultanta tehnica gratuita din partea Tractebel Engineering, de asemenea, finantata cu fonduri europene.

Organizarea acestui eveniment a avut ca scop acordarea unor premii de excelenta companiilor romanesti care au implementat cu succes proiecte de eficienta energetica, utilizand fonduri UE BERD - Facilitatea de Finantare pentru Eficienta Energetica. Premiile reprezinta o modalitate prin care BERD isi exprima aprecierea pentru implicare in dezvoltarea de proiecte de eficienta energetica, o recunoastere a beneficiilor economice si de mediu realizate de catre companiile din sectorul privat pentru investitii durabile in eficienta energetica.