Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.
Mirela Iovu speaker in cadrul conferintei Global Women Leadership Initative

Doamna Mirela Iovu, Vicepresedinte CEC Bank, a fost invitata in calitate de speaker la conferinta Global Women Leadership Initative - The Romanian Chapter, organizata sub egida Aspen Institute Romania. Evenimentul s-a desfasurat sambata, 4 octombrie a.c., la Palatul Parlamentului, cu ocazia  Bucharest Forum 2014.

In cadrul conferintei, doamna Mirela Iovu a a abordat tema importantei leadershipului feminin in societate, precizand faptul ca in prezent femeile nu trebuie sa aleaga intre cariera si familie, putand avea rezultate foarte bune pe ambele planuri. Doamna Vicepresedinte a vorbit despre necesitatea asigurarii unui echilibru si a unei diversitati de gen la nivelul conducerilor companiilor, dand drept exemplu CEC Bank, unde  78,76% dintre posturile de conducere sunt ocupate de femei. De asemenea, la nivelul conducerii executive si a Consiliului de Administratie 25% din posturi  sunt ocupate de femei. Doamna Mirela Iovu a subliniat rolul crearii unor “incubatoare” de femei leader in toate organizatiile, dandu-le posibilitatea celor care doresc ca intr-o buna zi sa-si asume roluri de conducere, sa-si poata dezvolta, cu suportul unor mentori, abilitati si expertiza in acest sens.

Global Women Leadership Initative este o initiativa internationala lansata in 2008, menita sa inspire o noua generatie de femei leader, astfel incat, pana in 2050 acestea sa ocupe cel putin 50% dintre  pozitiile de conducere in politica, in administratia publica, in afaceri si in leadershipul civic. Statisticile momentului arata ca la nivel mondial doar 20% dintre pozitiile de conducere sunt ocupate de femei, iar in Europa doar 28%. Se pare insa ca Romania sta mai bine la acest capitol, 34% dintre conducatorii din zona de afaceri private fiind femei.

In cadrul conferintei au mai luat cuvantul doamna Ioana Cazacu, secretar de stat la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Varstnicilor, doamna Antonia Colibasanu, Vicepresedinte Marketing Stratfor, doamna Alexandra Copos de Prada, Presedinte Ana Trust si membru in condicerea GWLI,  doamna Mihaela Geoana, Presedinte GWLI si Crucea Rosie, doamna Cristiana Ionescu, Director HR OMV Petrom, doamna Rovana Plumb, Ministrul Muncii Familiei, Protectiei Sociale si Varstnicilor si doamna Anca Vlad, Presedinte Grup Catena s.a.