Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.
Radu Ghetea presedintele CEC Bank speaker la Conferinta Sibos 2014

Domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank, a participat in calitate de speaker la sesiunea "Boost: Banking on Open Source Today" din cadrul Conferintei Sibos 2014. Conferinta, organizata anual de catre SWIFT, s-a desfasurat in acest an la Boston in perioada 29 septembrie - 2 octombrie.

In cadrul alocutiunii sale, domnul Radu Ghetea a  precizat ca bancile comerciale privesc permanent spre viitor in ceea ce priveste implementarea de noi tehnologii, indiferent daca vorbim sau nu de "real-time" in domeniul platilor. Domnia sa a declarat urmatoarele: "(...)Vorbind despre zona de online, activitatea bancara ar trebui privita din doua perspective distincte: una se refera la plati, la serviciile pe care banca le ofera clientilor, iar cealalta priveste zona de risc. Atunci cand iti asumi un risc, tehnologia poate ajuta, dar nu va inlocui, in opinia mea, judecata si abordarea umana. In plus, exista reglementarile si regulamentele de care trebuie tinut cont, precum cele care privesc politica privind prevenirea si combaterea spalarii de bani, ce pot aduce limitari bancilor comerciale in derularea tranzactiilor cu un client. Deci da, inovatia tehnologia va fi adoptata de  catre banci, bancile vor exploata avantajele noilor tehnologii, dar sunt sigur ca acestea nu vor determina bancile sa inlocuiasca integral  judecata umana. Competitia este foarte importanta, bancile vor concura in a implementa noile tehnologii, insa cele care vor delimita ambele perspective vor fi mai apreciate, atat de catre clienti, cat si de catre autoritatile de reglementare".

Lansat initial ca un seminar SWIFT despre operatiuni bancare, evenimentul s-a tranformat treptat intr-un forum de afaceri de prim rang, destinat comunitatii financiare internationale in vederea dezbaterilor si colaborarilor in domeniul platilor, titlurilor de valoare, cash management-ului si comertului. Editia din acest an a Sibos s-a bucurat de participarea a peste 7.300 persoane. Allevo, organizatorul sesiunii "Boost: Banking on open source today", este o companie privata romaneasca de software specializata in crearea de solutii pentru procesarea din back office a tranzactiilor pentru institutiile financiare si publice, trezoreriile corporative si IMM-uri.

La eveniment au mai participat doamna Rodica Tuchila, Director Asociatia Romana a Bancilor, domnul Mircea Mihaescu, Managing Director Sberbank Digital Ventures, domnul Matteo Rizzi, Partner SBT Venture Capital si doamna Corina Mihalache, CEO Allevo.