CEC a participat la primul targ al locurilor de munca din sectorul bancar - BankingJobs. Evenimentul a fost organizat de Compania Multi Media Net, editor al site-urilor www.BankingJobs.ro si www.BankingNews.ro, si s-a desfasurat in zilele de 21 si 22 noiembrie 2007 la Sala Palatului din Bucuresti. Banca noastra a fost prezenta cu stand propriu, promovand oferte de angajare alaturi de alte noua banci importante din Romania. 

„Targul BankingJobs le va oferi o oportunitate de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane tuturor celor care doresc sa imbratiseze meseria de bancher sau celor care vizeaza schimbarea actualului loc de munca. La randul lor, bancile au posibilitatea de a gasi persoane motivate si ambitioase care sa se alature echipelor proprii de profesionisti”, a declarat Cornel Dinu, Directorul General al companiei Multi Media Net. 

Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC si al Asociatiei Romane a Bancilor, a declarat: „Organizarea unui astfel de targ - al locurilor de munca pe domeniul bancar - este o initiativa extrem de fericita. Si asta, pentru ca deja, cu atatea banci in piata, se simte o acuta lipsa de personal calificat. Ca o gluma, as putea spune ca am inceput sa ne batem pe functionarii bancari si sa ni-i furam unii altora. Revenind la problema serioasa a acestui subiect, noi bancherii ar trebui sa fim multumiti de initiativa acestui targ, deoarece sunt convins ca nimeni nu va pleca de aici. Multi dintre vizitatorii acestui targ de joburi, care sunt cu adevarat bine pregatiti, isi vor gasi un loc de munca plin de provocari intr-un domeniu foarte interesant, iar ceilalti vor afla ce inseamna sa lucrezi intr-o banca si, cine stie, mai tarziu, cand vor fi suficient de pregatiti, poate vom mai auzi de ei. De cealalta parte, noi, bancile, vom gasi aici persoane pe care sa ne dorim sa le angajam. Atata doar ca, pana acum, nu au stiut ce sa faca si cui sa se adreseze pentru a ajunge la noi. Sunt convins ca toata lumea va fi multumita”. 

Targul se adreseaza absolventilor de facultati cu profil economic, studentilor din institutiile de invatamant de profil, celor cu experienta in domeniul bancar, precum si persoanelor, tineri in special, din alte domenii si care vor sa-si reorienteze cariera profesionala catre sistemul financiar-bancar. Din aceasta ultima categorie, foarte cautati sunt specialistii in vanzari, in conditiile unei concurente acerbe pe segmentele serviciilor bancare dedicate populatiei si intreprinderilor mici si mijlocii. 

„In mod evident, desi este cea mai veche banca din Romania, CEC nu face exceptie de la tendinta generala, si anume aceea a unei oarecare lipse de personal calificat in domeniul bancar. Ca urmare, avem usile deschise pentru tineri cu o pregatire temeinica”, a adaugat Radu Gratian Ghetea. 

Evenimentul a reunit o serie de seminarii care au vizat oportunitatile de cariera oferite de banci, cerintele si conditiile fiecareia, sistemele de pregatire si training, sistemele de recompensare si posibilitatile de avansare. Seminariile au cuprins o sesiune de prezentari, precum si una de discutii libere, intre candidati si specialistii de resurse umane ai bancilor.