Ionut Lianu (40 ani), in calitate de Ofiter Sef, va asigura managementul activelor si pasivelor CEC Bank.

Ionut Lianu va coordona activitatile de management al lichiditatii, precum si o parte din activitatile de trezorerie in cadrul CEC Bank. Ionut are aproape 20 de ani de experienta, inclusiv in functii de conducere, in institutii de top din sistemul financiar-bancar din Romania, cum ar fi NN Pensii, UniCredit Bank si Raiffeisen Bank. Din 2011, Ionut Lianu este membru CFA (Chartered Financial Analyst) – unul dintre cele mai prestigioase programe de certificare a specialistilor in domeniul investitiilor.

"Activitatile de management al lichiditatilor si management al activelor si pasivelor sunt inima unei banci. Aceste activitati sunt esentiale pentru a utiliza in mod eficient si profitabil resursele care ne-au fost incredintate de clienti. Ma bucur cand oameni recunoscuti in piata aleg sa se alature echipei CEC Bank", a declarat Bogdan Neacsu, Presedinte, Director General CEC Bank.

Ionut Lianu a primit aprobarile BNR pentru ocuparea pozitiei de Ofiter Sef Management Active si Pasive in luna august a acestui an.

Activele CEC Bank se ridicau la 36,1 miliarde lei la jumatatea lui 2020, in crestere cu circa 10% fata de sfarsitul anului. Sursele atrase de la clientela nebancara au depasit 30 de miliarde de lei la sfarsitul lunii iunie, din care peste 22 de miliarde de lei sunt sume atrase de la persoanele fizice. Circa 78% din sursele atrase de Banca de la clienti sunt in moneda nationala.

26.08.2020