Linia de granturi pentru dezvoltarea masurilor active de ocupare este deschisa de astazi

Vineri, 27 august 2010, AM POSDRU lanseaza linia de finantare pentru proiectele aferente DMI 5.1 - "Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare". In cadrul acestui domeniu sunt promovate interventiile integrate care au in vedere activitati precum informare si consiliere profesionala, asistenta in planificarea carierei si cautarea unui loc de munca, programe de formare profesionala, formare la locul de munca, programe locale de ocupare in lucrari comunitare, job-cluburi etc.

Prin lansarea finantarii aferente DMI 5.1, fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei va beneficia de alocari orientative de 51.184.800 lei pentru proiecte destinate atragerii si mentinerii cat mai multor persoane pe piata muncii. Fiecare proiect poate primi o finantare de minim 213.270 lei (echivalentul in lei a 50.000 euro) si maxim 2.132.695 lei (echivalentul in lei a 499.999 euro). Durata de implementare a proiectului va fi cuprinsa intre minim sase luni si maxim doi ani.
Contributia solicitantului va fi de 2% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, daca solicitantul este persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial, de 5% daca este o persoana juridica de drept privat cu scop patrimonial si de 9% daca este institutie publica. Evaluarea proiectelor se va face dupa principiul "primul venit, primul servit", estimandu-se o perioada de maximum 30 de zile intre depunerea cererii de finantare si semnarea contractului de finantare.
Mai multe informatii despre conditiile de participare si de depunere a cererii de finantare puteti gasi accesand site-ulwww.fseromania.ro 
Sursa: AM POSDRU