Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.

Credite pentru persoane cu handicap, cu dobanda suportata din bugetul de stat

In vederea protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap, Guvernul Romaniei stabileste prin Legea 207/2009 ca pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat care contracteaza un credit in scopul adaptarii locuintei conform nevoilor individuale de acces sau achizitionarii unui autovehicul adaptat special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, dobanda se suporta din bugetul de stat.

Beneficiari:

 • persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat
 • familia/persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav sau accentuat

Pentru a putea beneficia de credite cu dobanda suportata din bugetul de stat este obligatorie plata fara intarziere a ratelor, din care sa rezulte calitatea de bun platnic.

Pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, suma maxima a creditului de la CEC Bank nu poate depasi 10.000 euro sau contravaloarea acesteia in lei, iar durata de creditare este de maximum 10 ani.

Pentru achizitionarea unui autovehicul adaptat special pentru transportul persoanelor cu handicap netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, atat suma maxima a creditului de la CEC Bank, cat si durata maxima de creditare trebuie sa se incadreze in prevederile legislative privind protectia si promovarea persoanelor cu handicap, precum si in caracteristicile creditului AUTO pe care Banca il acorda clientilor persoane fizice.

Pasii de urmat:

 • Obtinerea de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului judetene, respectiv locale, a unei adeverinte privind acordul platii dobanzii
 • Adeverinta privind acordul platii dobanzii, impreuna cu documentele completate sunt depuse la o unitate CEC Bank
 • Banca demareaza analiza dosarului de credit
 • Evaluarea garantiilor (daca este cazul)
 • Emiterea deciziei de creditare
 • Semnarea contractului de credit si a contractelor de garantare (daca este cazul)
 • Asigurarea garantiilor
 • In urma acceptului de creditare din partea CEC Bank, directia va incheia un angajament de plata a dobanzii, pe baza contractului de credit si a graficului de rambursare
 • Graficul de rambursare a creditului trebuie depus la directie de fiecare data cand acesta suporta modificari, directia efectuand platile in baza ultimului grafic depus
 • In situatia in care beneficiarul creditului inregistreaza restante la rambursarea acestuia, dobanda aferenta creditului se suporta de catre acesta.

CEC Bank nu isi asuma responsabilitatea pentru recuperarea de catre client, de la autoritatea competenta, a sumelor lunare reprezentand dobanda aferenta creditului acordat.

Act de baza
Legea nr. 448/2006, republicata, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

Acte modificatoare
Hotararea Guvernului nr. 10/2008
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 86/2008
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 118/2008
Hotararea Guvernului nr. 1665/2008
Legea nr. 207/2009
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 109/2009
Legea nr. 359/2009
Legea nr. 360/2009
Hotararea Guvernului nr. 89/05.02.2010

Prin Hotararea Guvernului nr. 268/2007 au fost aprobate Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificarile si completarile ulterioare.


Ai nevoie de mai multe informatii?

Contacteaza-ne!