Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.
Modalitati de rambursare si garantii flexibile

In perioada revolving a facilitatii clientul plateste doar dobanda aferenta sumelor utilizate din linia de credit pentru investitii

Solutionare rapida a Cererii de Credit

Vizualizarea situatiei financiare si a operatiunilor pe contul curent/card se pot realiza utilizand serviciile de Internet Banking si Mobile Banking asigurate de Banca

Banca ofera consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului

Posibilitatea deschiderii la banca a conturilor curente speciale

Acces la creditare pentru clientii care beneficiaza de finantare nerambursabila sub forma ajutorului de stat

Clienti eligibili: orice entitate care indeplineste conditiile generale de creditare si conditiile de eligibilitate stabilite de Banca si care prezinta Bancii Contractul de finantare/Acordul de finantare cu/de la Ministerul Finantelor Publice sau Autoritatea competenta.

Destinatia liniei de credit:
- pre-finantarea partiala sau integrala a ajutorului de stat aferent proiectelor de investitii care indeplinesc conditiile de obtinere a ajutorului de stat;
- co-finantarea cheltuielilor eligibile, de regula fara TVA aferenta acestora pentru proiectelor de investitii care indeplinesc conditiile de obtinere a ajutorului de stat.

Valoarea liniei de credit: pana la 85% din valoarea totala a proiectului (cheltuieli eligibile si neeligibile)

Contributie proprie: minimum 15% din valoarea totala a proiectului, dar nu mai putin de suma reprezentand cheltuielile neeligibile din proiect, altele decat TVA.

Perioada de creditare: maximum 10 ani, stabilita in functie de cheltuielile sustinute din linia de credit, durata de implementare a proiectelor de investitii, durata de incasare a ajutorului de stat si capacitatea de rambursare a clientului. Perioada de creditare se poate extinde pana la maxim 15 ani cu conditia ca durata normala de viata a investitiei finantate sa fie egala sau mai mare decat perioada de creditare.

Valuta: LEI si EURO

Garantii
Se poate accepta orice garantie sau mix de garantii dintre cele acceptate de Banca (ipoteci imobiliare, gaj asupra titlurilor negociabile, ipoteca mobiliara asupra bunurilor mobile, cash colateral, ipoteca asupra creantei, fideiusiune, scrisoare de garantie bancara sau scrisoare de garantie emisa de un Fond de Garantare agreat de banca). Suplimentar, se va constitui ipoteca mobiliara asupra conturilor si subconturilor curente ale clientului deschise la Banca (inclusiv cont special).

Modul de derulare:
- revolving in perioada de implementare a proiectului de investitii, de regula pentru o perioada de maxim 3 ani (inclusiv perioada estimata pentru decontarea ultimei transe), urmata de stabilirea de scadente fixe pentru soldul nerambursat al liniei de credit la finele acestei perioade;
- pe parcursul perioadei revolving, tragerile din linie nu vor putea depasi perioada de implementare a proiectului (decat in cazuri exceptionale in care in cadrul Contractelor de finantare semnate de beneficiari cu Autoritatile competente este permisa depunerea cererilor de rambursare si dupa data limita de implementare a proiectului).

Rambursarea liniei de credit, aflata in sold la data finalizarii proiectului de investitie se face, de regula, lunar. In cazuri foarte bine justificate, in functie de specificul activitatii fiecarui client, scadentele pot fi stabilite trimestrial/semestrial/sezonier, in rate egale sau inegale, dupa caz.