Pentru îmbunătățirea experienței dumneavoastră de navigare, acest site folosește cookies.
Orice prelucrare a datelor personale se va face doar în baza acordului dumneavoastră.
Vă puteți schimba opțiunea în orice moment, prin modificarea setărilor în browserul dumneavoastră.
Raspuns rapid privind solicitarile clientilor

Ofera continuitate in dezvoltarea activitatii curente a clientului

Ofera fluiditate si rapiditate in platile clientului

Ofera flexibilitate prin raportarea la o arie larga de instrumente de plata

Garantii flexibile

Banca ofera consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a plafonului pentru mobilizarea creantelor constatate prin cecuri si alte titluri de credit negociabile prezentate la incasare
Clienti eligibili: orice persoana juridica, client al CEC Bank ce are cont curent deschis de cel putin 6 luni la momentul solicitarii plafonului, cu rezultate financiare satisfacatoare si un istoric bun al comportamentului de plata in relatia cu Statul, partenerii de afaceri si institutiile de credit, in conformitate cu reglementarile interne ale CEC Bank si care, aditional, indeplinesc urmatoarele:
- intre beneficiarul si platitorul instrumentului de plata sa fi existat in ultimele 6 luni, cel putin doua tranzactii comerciale similare sau cel putin o tranzactie comerciala pe luna daca relatia de afaceri cu acesta este initiala de mai putin de 6 luni;
- creanta finantata trebuie sa faca obiectul unor tranzactii comerciale, in conformitate cu obiectul de activitate desfasurat de catre client - beneficiarul instrumentului de plata.

Destinatie: satisfacerea nevoilor curente de capital de lucru.

Valuta plafonului: LEI

Valoarea plafonului: maximum 25% din cifra de afaceri a clientului, aferenta ultimelor 6 luni, pe baza balantelor inchise.

Contributie proprie: nu se solicita.

Durata de acordare a plafonului: maximum 12 luni, cu functionare revolving si cu posibilitate de prelungire pe noi perioade de maximum 12 luni fiecare.

Mod de utilizare: prin trageri multiple, in baza instrumentelor de plata prezentate spre finantare.

Scadenta fiecarei trageri: maximum 90 zile, corelat cu termenul de incasare a instrumentelor de plata finantate; termenul de incasare cel mai indepartat nu trebuie sa depaseasca scadenta finala a plafonului de finantare minus 5 zile bancare lucratoare.

Garantii
a. Pentru plafoanele in cadrul carora se finanteaza maximum 75% din valoarea instrumentelor de plata prezentate (altele decat biletele la ordin): 
- ipoteca mobiliara asupra creantelor constatate prin contractele comerciale (necesionate in favoarea altor institutii de credit) luate in calculul finantarii si/ sau instrumentele de plata trase de debitorul creantei ipotecate;
- ipoteca mobiliara asupra soldurilor conturilor deschise la CEC Bank;
- bilete la ordin avalizate de actionari/ administratori si sotul/ sotia acestora (dupa caz) sau contract de fideiusiune, incheiate pentru valoarea integrala a plafonului.

b. Pentru plafoanele in cadrul carora se finanteaza mai mult de 75% din valoarea  instrumentelor de plata prezentate, in completarea garantiilor de mai sus se vor solicita si alte tipuri de garantii dintre cele acceptate de Banca.

Rambursarea se face la incasarea instrumentului de plata finantat, fara a depasi scadenta fiecarei trageri, in procent minim egal cu procentul finantat din valoarea instrumentului de plata.