internet banking

Plăți cu cardul pe Internet

Pentru siguranța banilor tăi, la plățile online cu cardul, trebuie să folosești doi factori de autentificare.

 

Bine de știut

Pentru a putea face plăți cu cardul pe Internet (e-commerce) este necesar să ai activat serviciul 3D secure și să autorizezi fiecare tranzacție cu cei doi factori.

 

 

1. Activarea serviciilor pentru plăți cu cardul pe Internet

Poți cere activarea serviciului 3D Secure în orice sucursală, la emiterea cardului sau ulterior, sau poți activa acest serviciu din aplicația Mobile Banking (secțiunea Carduri/Setări card).

Pentru toți clienții înrolați în serviciul 3D Secure, parola statică inițială folosită la prima tranzacție este cea furnizată în cererea de emitere a cardului: numele de fată al mamei sau parolă personalizată- fără diacritice. 

La prima tranzacție, este obligatorie schimbarea acestei parole inițiale cu o nouă parolă, alfanumerică de minimum 6 și maximum 25 caractere, care va conține cel puțin o literă mică, o cifră și un caracter special (!@#$%^&*()_+-=[]{};':"\,.<>/~`?). 

Dacă ai uitat parola inițială, adresează-te oricărei sucursale sau sună la numărul de telefon de pe spatele cardului. Dacă ai uitat parola pe care ai setat-o ulterior, poți reseta setările cardului la inițierea unei plăți online și vei reveni la parola inițială.

 

2. Autorizarea tranzacțiilor online

Ai la dispoziție următoarele două metode de autorizare a plăților online cu cardul:

  • Autorizarea cu două parole: parola statică - în general numele de fată al mamei, fără diacritice și parola dinamică primită prin SMS
  • Autorizarea tranzacțiilor prin notificări push primite prin aplicația de Mobile Banking, inclusiv prin autorizare biometrică - metodă recomandată. Autorizezi tranzacțiile rapid și simplu, de pe un singur dispozitiv.
  • Anumite tranzacții online cu cardul sunt exceptate de la autorizare, în funcție de tipul tranzacției și profilul clientului. Exemplele includ plățile de mică valoare, plățile recurente (abonamente, plăți pe site-uri pe care ai introdus datele cardului) sau tranzacții exceptate de procesatori.

 

3. Activarea autorizării plăților online cu cardul din Mobile Banking

Pasul 1

Accesezi opțiunea Carduri din meniul din Mobile Banking.

 

pas 1 - autorizare plati card online

Pasul 2

Pentru cardul selectat, accesezi meniul "Setări".

 

pas 2 - autorizare plati card online

Pasul 3

Din meniul "Setări", accesezi opțiunea "Tranzacții card pe internet".

 

pas 3- autorizare plati card online

Pasul 4

Activezi bifa "Autentificare biometrică tranzacții card".

 

pas 4 - autorizare plati card online