poze header banners

Noutăți CEC Bank

Aici vezi cele mai recente comunicate de presă și noutăți.

CEC Bank acordă finanțări în programul “Femeia Antreprenor” 

 

 •  Noua schemă de granturi își propune reducerea diferențelor de gen din structura IMM-urilor din România
 •  IMM-urile generează 48% din cifra de afaceri la nivelul mediului privat și 65% din locurile de muncă 

 

București, 22.05.2023 - CEC Bank a acordat primele finanțări pentru proiectele derulate în cadrul programului “Femeia Antreprenor”, noua schemă de granturi având ca scop, pe lângă dezvoltarea micilor afaceri, și reducerea diferențelor de gen din structura IMM-urilor din România. 

 

“CEC Bank facilitează beneficiarilor eligibili deschiderea de conturi curente pentru încasarea alocației financiare nerambursabile (AFN) și oferă clienților interesați credite punte pentru prefinanțare și credite de investiții pentru co-finanțarea aportului propriu, dar și credite bancare destinate finanțării cheltuielilor neeligibile, în condiții de cost avantajoase. În plus, pentru orice alte solicitări complementare, experții băncii noastre pot să consilieze antreprenoarele în identificarea soluțiilor optime de finanțare”, a declarat Ramona Ivan, director Relaţii cu Instituții Naționale și Internaţionale în cadrul CEC Bank.

 

CEC Bank este un partener strategic al statului în susținerea activității antreprenoriale respectiv de creștere a competitivității IMM-urilor, acestea reprezentând un segment important în cadrul structurii economice naționale, responsabile de crearea a 65% din locurile de muncă și 48% din cifra de afaceri la nivelul mediului privat.

 

Caracteristici Program

 

Firmele eligibile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii, în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru firmele înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei. Firmele pot obține:

 • maximum 100.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui loc de muncă prin intermediul Programului;
 • maximum 200.000 lei/beneficiar, dar nu mai mult de 95% din totalul cheltuielilor eligibile pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul Programului.

Oferta CEC Bank

 

CEC Bank oferă, ca partener al Programului, credite punte pentru pre-finanțare, credite de investiții, pentru co-finanțarea aportului propriu, dar și credite bancare destinate finanțării cheltuielilor neeligibile, în condiții de cost avantajoase.
Creditele punte au suma maximă egală cu alocația financiară nerambursabilă (AFN), durata de cel mult 24 de luni și termenul de rambursare la încasarea AFN. Costuri:

 • dobânda – ROBOR 6M + 2,49% p.a.
 • comision analiză – 0,5%, o singură dată, la acordare
 • comision acordare - 0,9%, o singură dată, la prima tragere
 • comission administrare: ZERO
 • comision rambursare anticipată: ZERO


Pentru creditul de investiții (de co-finanțare), rambursarea ratelor de credit se poate realiza lunar/trimestrial/semestrial, perioada de creditare este de maxim 60 de luni, iar perioada de grație de maxim 12 luni. Costuri:

 

 •   dobânda este de ROBOR 6M + 2,49% / an
 •   comision de analiză (0,5%), plătibil o singură dată, la acordare
 •   comision de acordare (0,5%), plătibil o singură dată, la prima tragere
 •   comision de gestiune 0,08%, lunar, aplicabil la soldul creditului
 •   comision rambursare anticipată: ZERO
 •  

Banca oferă pentru acest program și creditul bancar, care este destinat cheltuielilor neeligibile aferente implementării proiectului admis în Program. La capitolul cheltuieli neeligibile se pot încadra cheltuieli precum cele cu avize sau alte taxe, ambalarea, transportul, punerea în funcțiune, montarea, manopera, instruirea personalului pentru utilizarea echipamentelor sau utilajelor, TVA deductibil.

 

Noua schemă de granturi este susținută de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și are ca scop, pe lângă dezvoltarea micilor afaceri, și reducerea diferențelor de gen din structura IMM-urilor din România.