poze header banners

Noutăți CEC Bank

Aici vezi cele mai recente comunicate de presă și noutăți.

CEC Bank demareaza modernizarea retelei de bancomate si aparate multifunctionale pentru plati

 

21.07.2020 – Programul de inlocuire a infrastructurii face parte din strategia de digitalizare si modernizare a CEC Bank. Valoarea investitiilor in 2020 va fi de 2,6 milioane de euro.

 

CEC Bank, institutia financiara cu cea mai lunga traditie si cea mai extinsa retea teritoriala din Romania, demareaza un amplu program multianual de modernizare a infrastructurii de bancomate si aparate multifunctionale pentru plati, intr-un efort care va permite implementarea tehnologiilor moderne si alinierea la cele mai bune practici la nivel international.

Programul face parte din strategia de digitalizare si modernizare a CEC Bank, in cadrul careia au fost lansate deja, de la inceputul anului, o serie de produse si servicii inovative: platile contactless de pe telefonul mobil prin Android si Apple Pay, aplicatia de transferuri Card2Card, deschiderea online a conturilor prin CEC_IN.

Pana la sfarsitul lui 2020, in prima faza a programului, vor fi inlocuite 200 de ATM-uri cu aparate de ultima generatie, iar acest proces va continua si in urmatorii ani, pana la inlocuirea intregii flote de ATM-uri. In plus, va fi extinsa reteaua de echipamente multifunctionale de plati (MFM). Valoarea investitiilor programate pentru 2020 se ridica la 2,6 milioane de euro.

"Reteaua de bancomate este un factor important pentru clienti: o retea extinsa de bancomate permite acces facil la disponibilitati si la alte operatiuni precum plata facturilor, iar CEC Bank are avantajul uneia dintre cele mai mari prezente la nivel national, inclusiv in zona rurala. Tot mai multi clienti apeleaza la sistemele self-service pentru a economisi timp si pentru flexibilitate. De aceea, am demarat acest program de investitii in infrastructura, care ne va permite sa ne servim clientii mai rapid si sa diversificam serviciile disponibile la nivelul bancomatelor si echipamentelor multifunctionale de plati. Urmatorul pas in directia digitalizarii este implementarea tehnologiei contactless si la nivelul ATM-urilor si al aparatelor multifunctionale de plati si sper ca pana la sfarsitul anului, aceasta sa fie disponibila la nivelul echipamentelor CEC Bank", a declarat Bogdan Neacsu, Presedinte, Director General CEC Bank.

Echipamentele achizitionate in cadrul acestui program sunt realizate de unul dintre cei mai mari producatori la nivel global. Bancomatele beneficiaza de tehnologii moderne: ecran tactil, cititoare de carduri contactless si sisteme pentru o securitate sporita. La fel si echipamentele multifunctionale, care permit si depuneri de numerar in lei si euro, operatiuni de schimb valutar si plata facturilor in numerar si cu cardul.

Furnizorul echipamentelor a fost ales printr-o procedura de achizitii competitiva la care au participat principalii distribuitori de astfel de echipamente la nivel national.

Programul de modernizare a infrastructurii de plati va incepe cu orasele mari si cele resedinta de judet. Orasele Constanta, Sibiu, Calarasi, Botosani, Slatina, Alba Iulia si Targu Mures vor beneficia de ATM-uri si MFM-uri moderne pana la sfarsitul lunii iulie, Bucuresti, Ploiesti, Cluj si Iasi - pana la sfarsitul lui septembrie, programul urmand a fi extins la nivel national prin inlocuirea progresiva a flotei de echipamente cu modele de ultima generatie. In prezent, CEC Bank ofera servicii bancare printr-o retea de peste 1.200 terminale de tip ATM si MFM.

Programul face parte din planul de afaceri al CEC Bank care vizeaza, pentru urmatorii ani, cresterea organica prin finantarea economiei, precum si investitii in digitalizare, in conditiile in care CEC Bank trebuie sa recupereze decalajele tehnologice. In cazul infrastructurii de bancomate, marea majoritate au o vechime de peste 10 ani.

Planul de afaceri a stat la baza procesului de recapitalizare a CEC Bank cu 940 de milioane de lei la sfarsitul anului trecut. Majorarea de capital a fost aprobata de Comisia Europeana in conditii de piata, fara a fi considerata ajutor de stat.

***

Despre CEC Bank

CEC Bank este institutia financiara cu cea mai lunga traditie. Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent peste 2 milioane de clienti, cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si active de 29,3 miliarde lei, la sfarsitul anului 2018.

CEC Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, care ofera o gama completa de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking si phone-banking (Tele CEC).

Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, este unicul actionar al CEC Bank, iar in luna noiembrie a acestui an (a.c. 2019), in urma acordului Comisiei Europene, capitalul bancii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile oferite de CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate a Bancii, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro