poze header banners

Noutăți CEC Bank

Aici vezi cele mai recente comunicate de presă și noutăți.

CEC Bank lanseaza platile prin Google Pay

 

București, 17.11.2020 – CEC Bank anunta lansarea serviciilor Google Pay. Astfel, clientii vor avea la dispozitie un nou instrument de plata modern pentru cumparaturile din magazine si online. Cu Google Pay, posesorii de carduri emise de CEC Bank, pot face plati contactless direct de pe telefoane cu sistem de operare Android, rapid, usor si în siguranta.  

 

"La CEC Bank, credem ca viitorul este în digitalizarea serviciilor bancare. În prezent, 4 din 10 utilizatori care folosesc în mod curent cardurile, apeleaza si la platile contactless, iar platile de pe telefoane si ceasuri smart au crescut de 4 ori raportat la primavara, accelerand în contextul pandemiei. Colaborarea cu companii de anvergura Google are potentialul de a schimba viitorul bankingului si aduce noi beneficii pentru consumatori. Peste 85% dintre clientii CEC Bank folosesc dispozitive mobile cu Android", a declarat Bogdan Neacsu, Director General al CEC Bank.

"Detinatorii de carduri Visa vor putea plati contactless în magazine sau online cu orice dispozitiv Android. În acest moment, peste 70% dintre cardurile Visa din Romania pot fi folosite pentru a plati cu Google Pay la comerciantii locali. Romanii apeleaza tot mai mult la platile digitale care ofera confort sporit si reprezinta o masura de protectie în contextul pandemiei, iar securitatea si confidentialitatea datelor sunt esentiale. Tehnologia Visa protejeaza datele reale ale cardului care nu sunt niciodata dezvaluite, ceea ce ofera un nivel suplimentar de securitate platilor digitale”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa Romania.

Google Pay este disponibil pentru clientii cu carduri de debit sau de credit emise de CEC Bank, care folosesc dispozitive mobile pe care este instalat sistemul de operare Android 5 sau o versiune mai noua.

Pentru a activa Google Pay, se acceseaza aplicatia MobileBanking a CEC Bank, sectiunea Carduri/Setari si se alege optiunea de adaugare a cardului în Google Pay.

Realizarea de plati cu cardul la comercianti prin Google Pay este extrem de usoara: este suficient sa deblocati telefonul, folosind parola, amprenta sau alte mijloace de identificare si sa-l apropiati de POS. Veti primi imediat confirmarea tranzactiei. Google Pay asigura toate conditiile pentru securitatea tranzactiilor: datele cardului nu sunt stocate pe telefon si se foloseste un token criptat si securizat.