poze header banners

Noutăți CEC Bank

Aici vezi cele mai recente comunicate de presă și noutăți.

Palatul CEC, iluminat în culoarea roșu, cu ocazia Zilei Europene a Numărului de Urgenţă 112 şi aniversării a 20 de ani de la operaţionalizarea 112 în România

București, 11.02.2024 – Palatul CEC, una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului,  a fost iluminat în culoarea roșu, cu ocazia Zilei Europene a Numărului de Urgenţă 112 şi aniversării a 20 de ani de la operaţionalizarea 112 în România.

 

De 20 de ani 112 este numărul unic pentru urgențe din România, timp în care au fost preluate peste 300 de milioane de apeluri de către operatorii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Operaționalizat în 2004, Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU) s-a dovedit o modalitate simplă, eficientă și rapidă pentru alertarea serviciilor de urgență. Acum două decenii, 112 a înlocuit numerele 955, 961 și 981 la care puteau fi apelate în mod individual agențiile specializate de intervenție, contribuind la gestionarea eficientă, coordonată și colaborativă a situațiilor de pericol din întreaga țară și la salvarea de vieți.
Palatul CEC a fost construit între anii 1897 – 1900 pe Calea Victoriei, fiind astfel o clădire “martor” al vremurilor în care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918, pe care o sărbătorim pe 1 decembrie. Punerea pietrei de temelie a Palatului de către Regele Carol I şi Regina Elisabeta a avut loc în 8 iunie 1897, aceasta fiind data de naştere a monumentului. Banii pentru construirea clădirii au provenit exclusiv din beneficiile băncii.
Planurile palatului au fost realizate de Paul Gottereau, arhitectul Casei Regale, care a fost și arhitect al Palatului Cotroceni. Din comisia tehnică a palatului a mai facut parte şi Anghel Saligny.