Informații oferite în acord cu prevederile Directivei Revizuite privind Serviciile de Plată 2 (PSD2)

Stimați Prestatori de Servicii de Plăti,

 

În scopul promovării inovației în colaborarea cu furnizorii externi, începând cu 14 martie 2019, CEC Bank vă pune la dispoziție o versiune de API Sandbox în conformitate cu prevederile Directivei Revizuite privind Serviciile de Plată 2 (Directiva (UE) 2015/2366).

Acum puteți accesa conturile prin intermediul unor aplicații flexibile și ușor de utilizat.

Serviciile oferite sunt accesibile în mediul online și aduc valoare adăugată clienților noștri care dețin conturi de plăți.

API-urile sunt disponibile în medii de test și de producție și permit integrarea acestora în aplicațiile dezvoltatorilor.

Portalul dedicat dezvoltatorilor poate fi accesat de aici.

Portalul dedicat mediului de productie poate fi accesat de aici.

Pentru probleme de natura tehnica va rugam sa trimiteti mesajele dvs pe adresa de e-mail psd2cec@cec.ro.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contacțati.

 

Raportarea indicatorilor de perfomanta si disponibilitate


Actul normativ european mentionat stabileste cerinte de raportare trimestriala a indicatorilor de perfomanta si disponibilitate aferenti atat interfetelor dedicate, puse la dispozitia companiilor furnizoare de servicii  de plata sau de informare cu privire la conturi, cat si indicatori aferenti interfetelor directe puse la dispozitia clientilor CEC-BANK, respectiv IB pentru Persoane fizice, IB Persoane juridice, MOBILE BANKING.
 

Valorile indicatorilor:

Indicatori performanta si disponibilitate Q1 2021 

 

Informare cu privire la drepturile consumatorilor

Regăsiți aici un material de informare redactat de Comisia Europeană în vederea informării consumatorilor cu privire la drepturile de care beneficiază atunci când efectuează plăți în Europa