Siguranță sporită la plățile online cu cardul 

Fie că ești persoană fizică sau persoană juridică, deja știi că de la 1 ianuarie 2021 au fost modificate metodele de autorizare a plăților online cu cardul CEC Bank întrucât se aplică reguli mai stricte de autentificare a clienților la nivelul întregii Uniuni Europene, dar există si excepții reglementate.


Te informăm că vor fi și plăți online care nu necesită autentificare strictă, în funcție de istoricul tău de plată, de comportamentul de plată, de site-urile pe care ai realizat pînă în prezent plățile, dacă sunt plăți de valoare mică sau recurente (ex. abonamente) etc.

La CEC Bank ai la dispoziție următoarele metode de autentificare a plăților online cu cardul securizate:

Pentru mai multă ușurință în ceea ce privește efectuarea plăților online cu cardul securizate 3D recomandăm utilizarea/accesarea aplicației Mobile Banking și activarea autentificării biometrice din această aplicație. Astfel, vei primi notificare push pe telefon și vei putea autentifica tranzacția biometric după logarea în aplicația Mobile Banking, fără a mai fi necesară introducerea parolei și a codului unic primit prin SMS în pagina comerciantului. După finalizarea autentificării în aplicația Mobile Banking este necesară întoarcerea pe pagina comerciantului pentru finalizarea tranzacției.